Csaknem ötezer migráns próbált meg bejutni Németországba októberben

2021. október 29. 22:36

A német hatóságok szerint októberben 4889 migráns próbált meg illegálisan bejutni Németország területére Lengyelországon keresztül, ahová Fehéroroszországból érkeztek.

2021. október 29. 22:36
null

Hivatalos adatok szerint októberben több mint kétszer annyian érkeztek a határhoz, mint szeptemberben. A német rendőrség pénteki tájékoztatása szerint az idén mintegy 7300 alkalommal próbáltak meg illegálisan bejutni migránsok az országba. A német-lengyel határ menti migrációs helyzet a rendőrség szerint augusztus óta súlyosbodik. Pénteken holtan találtak egy bevándorlót a határ mentén. A görlitzi rendőrség szerint a hatóságok sikertelenül próbálták meg újraéleszteni az iraki férfit.    

A rendőrség beszámolt továbbá arról is, hogy a Görlitzhez közeli Schöpstalban 30 olyan emberre bukkantak, akik épp egy teherautóból szálltak ki.

A sofőr elmenekült, de a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki egy másik járművet vezetett. A Fehéroroszországgal határos uniós tagállamok, Litvánia, Lengyelország és Lettország határaihoz hónapok óta érkeznek illegális bevándorlók, legtöbbjük Irakból. Az uniós tagországok azzal vádolják a fehérorosz elnököt, hogy utasítására szállítanak migránsokat az uniós országok határaihoz, megtorlásul a fehérorosz rendszer elleni nyugati büntetőintézkedések miatt. Lukasenka májusban figyelmeztetett: Fehéroroszország a nyugati politikai nyomás miatt fontolóra veszi, érdemes-e folytatnia azt a gyakorlatot, hogy feltartóztatja a szomszédos országok felé tartó migránsokat.

(MTI)

Fotó: PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. november 03. 22:04
Lőparancs.
zakar zoltán béla
2021. október 30. 10:00
KEVÉS
totisz
2021. október 30. 09:46
Próbált meg bejutni ? Hát nem tárt karokkal várják ott őket ?
Most80
2021. október 30. 08:52
Az új Oktoberfest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!