Rasszizmus miatt indított eljárást a FIFA egy lengyel focistával szemben

2021. szeptember 09. 17:24

Az angol válogatott panaszt nyújtott be az angol szövetségnek, mivel sérelmezik, hogy Kamil Glik megcsípte Kyle Walker nyakát.

2021. szeptember 09. 17:24
null

Hatalmas feszültség, kemény szerelések jellemezték a Lengyelország–Anglia mérkőzést. Az első félidő végére egy kisebb csetepaté is kialakult, amikor Kamil Glik (ő és Harry Maguire is sárga lapot kapott) heves szóváltásba keveredett több angol játékossal, akik azt sérelmezték, hogy a lengyel védő megcsípte Kyle Walker nyakát – a meccs után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate és a csapatkapitány, Harry Kane is elmondta, hogy az esetről jelentést nyújtottak be az angol szövetség felé – írja a Nemzeti Sport.

„Történt egy incidens éppen az első félidő vége előtt, amiről panaszt nyújtottunk be az angol szövetségnek” – a lefújást követően Harry Kane, aki 41. gólját szerezte az angol A-válogatott színeiben, ám a szerdai gólja csak a második olyan találata volt, amit a tizenhatoson kívülről lőtt. 

Ők majd kinyomozzák, hogy mi történt. Tudomásom szerint nem verbális, hanem fizikai bántalmazás történt”.  

Az ügy kapcsán megszólalt a csipkelődő Glik is, szerinte csak a futballpályákon gyakori lökdösődés történt, amit nem kellene túlmisztifikálni. 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálatot indított Kamil Glikkel szemben, aki az angolok állítása szerint rasszista megnyilvánulást tett Kyle Walker felé. A lengyel szövetség tagadja a vádakat. 

 

 

Nyitókép: Foto Olimpik / NurPhoto / AFP

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ipekakuana
2021. szeptember 10. 14:18
Hű banyek... MEGCSÍPTE a lengyel a sheffieldi jamaikait! Botrány!! Mindezt a spori ora előtt, szó szerint! Ami igazán mocskosul brit tempó, az pl. az Independent beszámolója: "Footage of the incident captures Glik placing his hands around the Manchester City player's neck. As the Polish centre-back pulls his hands away he appears to pinch at Walker's neck, pulling at his skin." "...placing his hands around his neck"???? Jó, hogy már nem két kézzel fojtogatta... Csányi úrnak meg ajánlom figyelmébe: "Zbigniew Boniek, a UEFA vice-president and former Poland international, referenced England taking a knee before kick-off in a tweet that criticised Walker: "First they kneel and then Walker looks at Kamil Glik with contempt and does not want to shake Kamil's hand... total hypocrisy, that's where it started."
ujujuj
2021. szeptember 10. 11:49
Bevégeztetett, ami 25 évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt. A latin futballra jellemző kislányos picsogás királyai immár az angolok, de nem csak királyai, mert a műesésen kívül megnyitottak egy újabb dimenziót, a meccs utáni panaszkodást. Kemény férfiak, élsportolók azon siránkoznak, hogy megcsípték őket. Értitek? CSÍPTÉK! Igen, pontosan úgy, mint a gyerekek amikor kicsit elvadul a játék. Szánalmas elkényeztetett műmájer picsák. És az a legdurvább, hogy ezeknek minden, de tényleg minden meccs után van valami bajuk, hogy nem imádták őket kellőképpen, pedig pont ők minden ilyen mucsai peremvidéki ellenfelet le tudnak győzni gond nélkül. És az meg, hogy ez rasszizmus, mert az áldozatnak tejeskávé színe van, az akkora nonszensz, hogy alapból nem is érdemelne szót, csak hát az a baj, hogy a rasszizmus/antirasszizmus a világ dolgainak egyetlen mércéje a 21. században. Ezzel azoknak a valós sérelmét degradálják a legnagyobb cinizmussal, akiket valóban ér rasszista inzultus. Valaha kedveltem az angol futballt, de most már eljutottunk odáig, hogy egy angol-francia meccsen a bonjurbuzifranciáknak drukkolnék, pedig a gondolattól is elfog a hányinger.
fogas paduc
2021. szeptember 10. 08:26
Ha az angolok letérdepelnek, akkor arra az időre a közönségnek hátat kellene fordítani - illetőleg a másik csapat játékosainak úgyszintén.
k.edi
2021. szeptember 10. 08:04
Én eljutottam arra a szintre, hogy örülök az ilyeneknek, mert megerősíti bennem,hogy ki áll a jó oldalon. Akit megdicsérnek,az kollaboráns. Az erőlködésük kontraproduktív.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!