Elfogtak egy szíriai fiatalkorút Németországban, a gyanú szerint robbantani akart

2021. szeptember 16. 12:28

A tizenhat éves szíriai fiút Németországban egy zsinagóga elleni terrortámadás tervezésének gyanúja miatt vették őrizetbe.

2021. szeptember 16. 12:28
null

A Der Spiegel értesülése szerint a gyanúsított az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Hagenben lakik az édesapjával, és pokolgépes merényletet tervezett a helyi zsinagóga ellen. Arra készült, hogy a legfőbb zsidó vallási ünnep, a jóm kipúr – az engesztelés napja –alkalmából tartott ünnepség alatt hajtja végre a robbantásos támadást. Szerda este fogták el. Egy külföldi hírszerző szervezettől kapott információk révén jutottak a nyomára.

A partnerszolgálat tájékoztatása arról szólt, hogy egy Németországban tartózkodó feltételezett iszlamista egy zsinagóga elleni robbantásos merényletről kommunikál egy online chatalkalmazásban – írta a Der Spiegel a hírportálján. 

A hageni zsinagógánál szerda este nagyszabású rendőri műveletet végeztek. A környéket lezárták, a zsinagógában tervezett istentiszteletet és ünnepséget lemondták. Robbanószer keresésére idomított kutyákat is bevetettek. Közvetlen veszélyre utaló jeleket nem tártak fel.

(MTI)

Nyitóképen: A hageni zsinagógát őrző fegyveres rendőrök. Fotó: Henning Kaiser / DPA / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. szeptember 16. 14:49
Mi sem természetesebb reakció a szír kamasz tettére, mint hogy a zsidó vezetők a masszívan bevándolásellenes AfD választásától óvták a népet 26-án.
pandalala
2021. szeptember 16. 14:18
Na most, ez fiatalkorú, vagy fiatalkorúnak mondott, vagy öreg? .... S vajon, szíriai, afgán vagy egyéb? ..
olajfa1
2021. szeptember 16. 14:06
Választások elött fogták el... milyen "érdekes"...
szürkeSzarvas
2021. szeptember 16. 13:17
Hiába,Magyarországon dühöng az antiszemitizmus. (A Heisler hajbakapott a Slomoval,hogy a rólunk lefosztott évi "kártérités" aránya micsoda is..) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!