Merkel baloldali fordulat veszélyére figyelmeztetett utolsó parlamenti beszédében

2021. szeptember 07. 10:45

Németország második világháború utáni történelmében először nem indul a hivatalban lévő kancellár a választáson.

2021. szeptember 07. 10:45
null

El kell hárítani a keletnémet állampárt utódszervezetével együttműködő kormány megalakulásának veszélyét Németországban a szeptember 26-ai szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár kedden, kormányfői pályafutása utolsó tervezett parlamenti beszédében.

„Az ország jövőbeli útjáról kell dönteni”

A törvényhozási ciklus végeztével visszavonuló politikus kiemelte, hogy a választás nemcsak azért különleges, mert Németország második világháború utáni történelmében először nem indul a hivatalban lévő kancellár, hanem azért is, mert az ország jövőbeli útjáról kell dönteni.

„Vagy a szociáldemokraták (SPD) és a Zöldek kerülnek kormányra, akik elfogadják az egykori keletnémet állampárt utódszervezetéből és nyugati baloldali tömörülések összeolvadásával létrejött Baloldal (Die Linke) támogatását, vagy legalábbis nem zárják ki az együttműködést velük, vagy Armin Laschet és a jobbközép CDU/CSU vezetésével alakul kormány, amely a stabilitást, megbízhatóságot, mértékletességet képviseli. Hazánk számára a legjobb út egy CDU/CSU vezetésű szövetségi kormány Armin Laschettel mint kancellárral” – mondta Angela Merkel.

Kép forrása: MTI / EPA / DDP Images pool / Andreas Gora

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2021. szeptember 07. 14:57
Az már a múlt Merkel néni, már bal van, nem lesz
ujujuj
2021. szeptember 07. 12:07
Azt' mi a baj a baloldali fordulattal, tyúkanyó? 16 év alatt mindent, de tényleg mindent megtettél, hogy a pártodat betagold szorosan a baloldali tömb mellé, és minden ideológiai különbséget felszámolj a cdu és az spd között. És most megy a csodálkozás, hogy itten baloldali fordulat lesz? Hát nem. A baloldali fordulat már lezajlott az elmúlt 16 évben.
Magyarok Pásztora
2021. szeptember 07. 11:59
Már késő.
néhai Ch.Pilot
2021. szeptember 07. 11:50
Nem a szélsőjobbosra? Ez beteg??? :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!