Lezuhant a Netanjahu-per egyik tanújának gépe Görögország felett

2021. szeptember 14. 16:16

Görögország felett lezuhant könnyűszerkezetes repülőgépével és életét vesztette a Netanjahu-per egyik ügyészségi tanúja – jelentette a ynet című hírportál kedden.

2021. szeptember 14. 16:16
null

Az Izrael északi részéről, Haifáról indított Cessna 182-es gyártmányú, kétüléses, könnyűszerkezetes gép a görög Számosz sziget közelében zuhant le. Cháim Geron, a hírközlési minisztérium volt vezető tisztviselője és vele utazó felesége, Eszti Geron is életét vesztette. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, de valószínű, hogy technikai nehézségek léptek fel a leszállás előtt, közvetlenül  a görög partoknál. A Tel-Avivban élő, hetvenes éveiben járó házaspár Macedónia felé tartott a repülőgépével.    

A házaspár három fiút és számos unokát hagyott maga után.

A hírportálon megszólaltatott barátaik szerint Macedóniába tartottak, és azt tervezték, hogy út közben Számoszon leszállnak, tankolnak, és eltöltenek egy éjszakát. A hírközlési minisztérium volt műszaki és engedélyezési igazgatóhelyettese, Chaim Geron gyakorlott pilóta volt, mintegy tíz évvel ezelőtt szerzett repülési engedélyt. Benjamin Netanjahu mintegy 300 tanút felsorakoztató korrupciós perében a vád 170-es számú tanúja volt.    

Az ügyészség vádirata szerint a volt kormányfő és családja kéréseivel éveken át rendszeresen megpróbálta befolyásolni az akkoriban legnépszerűbb Walla hírportál hírközlését.

Cserében gazdasági kedvezményeket adott a hírközlési minisztérium szabályozásainak számára kedvező alakításaival a hírportál tulajdonosának, egyben a Bezeq telekommunikációs óriásvállalat főrészvényesének, az Elovics házaspárnak. Netanjahu 2014 és 2017 között miniszterelnökként és hírközlési miniszterként is szolgált. Vallomásában a most elhunyt Cháim Geron a minisztériumi szabályozásokról meghozott döntésekről tanúskodott volna. Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök, a jobboldali Likud párt elnöke pere – a bíróság három hónapig tartó nyári szünete után – hétfőn indult újra Jeruzsálemban.

(MTI)

Fotó: Haim Geron, Facebook

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2021. szeptember 14. 19:16
A jobbak nem repülni mennek Görögbe, hanem tengeri lovagolni, repülni itthon is lehet.
Paskai
2021. szeptember 14. 18:06
Sosem volt életbíztosítás a vád tanűjának lenni, most sem az a jelek szerint.
fraktoaster
2021. szeptember 14. 17:04
Egy ilyen géppel repülgetve nem nehezítette meg különösen a tanúkat levadászók dolgát. :-)
matykox
2021. szeptember 14. 17:01
Lehet hogy zölden akartak repülni, kerozin nélkül? De az Ikarus- technikájuk még nem volt elég fejlett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!