Győzelemmel kezdett az első nyíltan transznemű MMA-versenyző

2021. szeptember 11. 14:09

McLaughlin férfiként született, már fiatal korában kérte édesanyjától a nemváltó műtétet, de mivel vallásos családba született, szülei ezt elutasították.

2021. szeptember 11. 14:09
null

Győzelemmel rajtolt az első nyíltan transznemű MMA-versenyző, Alana McLaughlin pénteken este. A második menetben legyőzte ellenfelét, Celine Provost, írja a Mirrorra hivatkozva a Telex.

McLaughlin férfiként született, már fiatal korában kérte édesanyjától a nemváltó műtétet, de mivel vallásos családba született, szülei ezt elutasították; korábban az amerikai hadsereg különleges alakulatánál szolgált.

A 38 éves sportoló az első nyíltan transznemű MMA-s sportoló, aki 2014 óta versenyez az Egyesült Államokban. McLaughlin a mérkőzés előtt számos orvosi vizsgálaton – beleértve a hormonvizsgálatokat is – átesett.

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fortezo
2021. szeptember 13. 10:12
A kép szerintem zseniális, pontosan jelzi a hír hideglelősségét: a legyőzött női versenyző arcát kitakarja a kamera objektívje, vagyis a személye nem számít, az ő harcáról nem szól a tudósítás, a lényeg a bejelentés. Szerintem a képszerkesztő ezzel finoman jelezte egyet nem értését.
Petykabá
2021. szeptember 12. 13:54
Kíváncsi vagyok kinek tűnik fel az először, hogy a férfiaknál nem tolonganak a nőnek született magukat férfinak képzelő "sportolók". Vajon miért e különbség?
naftalinernő
2021. szeptember 12. 13:25
Úgy tűnik, egyre több az agybajos ember. Mire az iszlám igazán megerősödik nyugaton, már nem lesz ki ellen harcolnia. Maradnak ezek az agyhalottak, akiket könnyű lesz legyőznie. Európa a felvilágosodás óta egyre nagyobb sikerrel teszi tönkre önmagát. Ha végignézünk a nyugati világ újabb kori történetén, gyakorlatilag az európai kultúrkör totális önmegsemmisítését láthatjuk. Kitiltották a világból Istent, kárhozatra ítélték a nemzet fogalmát, aztán a családok ellen indítottak támadást, hiszen nem baj a csonka család, nem baj a mozaikcsalád, nem baj, ha apa és anya helyett egyes és kettes szülőt mondunk. A legújabb időkben már az egyes emberek identitásának megtörése folyik, nehogy bármiféle kapaszkodója is legyen az embernek. Hite már nincs, nemzete nincs, családja talán van, de most jön a psziché megtörése. Egyre többen nem tudják eldönteni magukról, hogy férfiak-e vagy nők, hogy a másik nemet vagy a saját nemüket szeretik-e. Teljesen gyökértelen emberek atomizálódott társadalmai jönnek létre, ami csak a biztos pusztuláshoz vezethet. Ha az embernek nincsenek kapaszkodói, nincsenek gyökerei, nincs identitása, akkor vége. Csak tudnám, hogy kiknek éri meg ennek az agyrém világnak a meghonosítása.
tgely
2021. szeptember 12. 13:02
Így jó a cím: McLaughlin női nemes küzdelemben nemtelen harccal győzte le ellenfelét. Nemet cserélt a sportszerelés helyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!