Az izraeli miniszterelnök szerint borzalmas hiba lenne egy palesztin állam

2021. szeptember 15. 16:07

Bennett továbbá kijelentette, hogy nem áll szándékában találkozni Mahmúd Abbásszal, a Palesztin Hatóság vezetőjével.

2021. szeptember 15. 16:07
null

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök szerint borzalmas hiba lenne létrehozni egy palesztin államot, miután találkozott Abdel Fatah asz-Sziszi egyiptomi elnökkel – írja a Jerusalem Post. Az izraeli kormányfő elmondása szerint azért nem támogatja egy palesztin állam létrejöttét, mert szerinte ugyanaz történne, mint Gázával, ahol a Hamász 2007-ben átvette a hatalmat, azóta pedig rakétatámadásokat indít Izrael ellen.

Bennett úgy véli, hogy a Hamász hasonlót tervezne Ciszjordániával is, amellyel közlése szerinte pokollá tenné az izraeliek életét, ehhez pedig ő nem járul hozzá. Az izraeli miniszterelnök szerint ugyanakkor fontos, hogy a gazdasági együttműködés és az életkörülmények javítása útján segítsék a palesztinokat.

A kormányfő továbbá kijelentette, hogy nem áll szándékában találkozni Mahmúd Abbásszal, a Palesztin Hatóság vezetőjével, miután háborús bűnök vádjával a hágai Nemzetközi Bíróságnál beperelte az izraeli haderő több tagját.

Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Menahem Kahana

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
parrlev
2021. szeptember 16. 00:31
Sajnos Izraelben folytatódik a Bibliából eredeztethető undorító zsidó felsőbbrendűségi szemlélet: Nekik joguk volt, van a sekhemi férfiak, Szihon, Jerikó és Jeruzsálem őslakosságának, sok tízezer palesztinnak a kiirtására.
01234567890
2021. szeptember 15. 20:02
Mit keres itt a nemzetiszocialista @MayorAnna? Hol van a többi zseni @NDAP1945 és @szeekely? Nemzetiszocialista összejövetelt tartanak?
misi53
2021. szeptember 15. 18:46
Ki kellene próbálni ,hogy meddig maradna életben egy önnáló állam, szerintem csak pár napig.
Alcofrybas
2021. szeptember 15. 18:35
Hát még kettő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!