A tálibok kiengedik az országból az ott rekedt amerikaiakat

2021. szeptember 09. 10:34

Becslések szerint már csak 150-200 amerikai civil maradt az országban.

2021. szeptember 09. 10:34
null

A tálib hatóságok beleegyeztek abba az amerikai kormány nyomására, hogy kiengedik Afganisztánból az ott rekedt amerikaiakat – közölte csütörtökön egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselő.

Kétszáz amerikai és más, külföldi állampolgárságú civilről van szó, akit csütörtökön a kabuli repülőtérről fognak elszállítani bérelt repülőjáratokkal, de a nyilatkozó arról nem szólt, hogy a napok óta Mazari-Sarif városban veszteglők-e az illetők.

Az utóbbiak bérelt gépeit eddig nem engedték felszállni a tálibok.

Az ország vezetését augusztusban erőszakkal átvevő iszlamistákat Zalmay Khalilzad, az Egyesült Államok afganisztáni különmegbízottja vette rá arra, hogy engedjék el a kétszáz embert – mondta a tisztségviselő.

Az Egyesült Államok afganisztáni háborúját lezáró amerikai evakuáció során majdnem minden katona, diplomata és civil elhagyta Kabult augusztus végéig, akkori becslések szerint már csak 150-200 civil maradt az országban. Egyelőre nem derült ki hírügynökségi anyagokból, hogy ők azok, akik távozhatnak most, és hogy kik a további külföldiek.

(MTI)

Fotó: MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peppa
2021. szeptember 09. 11:20
Fejjel vagy fej nékül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!