750 mérföldes falat épít Texas a mexikói határ mentén

2021. szeptember 21. 22:27

A republikánus és a demokrata képviselők is megszavazták Texasban, hogy 730 mérföldes falat építsenek a mexikói határ mentén az illegális bevándorlás megfékezésére.

2021. szeptember 21. 22:27
null

Összesen 1,8 milliárd dollárt szavazott meg a texasi tagállami törvényhozás határvédelemre, melyből 750 millió dollárt költenek egy 730 mérföldes fal felépítésére a mexikói határ mentén – írja a The Federalist. A HB9-törvényt megszavazta mindkét párt, a republikánusok és a demokraták képviselői is, és pénteken már alá is írta Greg Abbott kormányzó. 

Mindezt annak nyomán, hogy a texasi De Rio településének határhídja alatt migránsok tömege gyűlt fel, válságot okozva a Rio Grande határfolyó mentén (fenti videónk erről szól).

Az amerikai tagállam Mexikóval határos, ezért a mexikói illegális bevándorlók nagyrészt rajta keresztül érkeznek az Egyesült Államokba. A problémát kezelte volna Donald Trump határfala, de annak építését Joe Biden januárban hivatalba lépett elnök kormánya leállította. 

Az illegális bevándorlástól legjobban a határmenti lakosok és gazdák szenvednek. Száz gazda még kérte is, hogy a fal nyugodtan húzódjon az ő telkén. Ahogy Eddie Lucio demokrata szenátor fogalmazott a fal ügyében kritikus baloldali képviselőtársainak címezve: „Sok szavazónkkal beszéltem Cameron és Hidalgo megyékben…. és elmondhatom, a nagytöbbségük biztonságos határt szeretne, és határfalat is akarnak, hiszitek vagy nem. És néhányunk idejön és a fal ellen harcol, ezzel a saját szavazóink akarata ellen beszélve.”


 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. szeptember 22. 23:12
Remélem, urzula elhatárolódik!
u.cserkész
2021. szeptember 22. 10:59
Nem elég, hogy a tálibok elhajtották őket, most még be is zárkóznak szegény menekültek elől. Rohatttt rasszisták!
zakar zoltán béla
2021. szeptember 22. 10:23
malter dzsót is befalazzák
KovacsicsG
2021. szeptember 22. 09:53
Már az osztrákoktól is tudjuk: "Ez nem kerítés, ez kapu szárnyakkal!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!