Seehofer: A nyugati értékközösség iránti bizalmat is fenyegeti a tálib fordulat

2021. augusztus 19. 18:32

„A tálib hatalomátvétel Afganisztánban azt jelenti, hogy kudarcot vallott a Nyugat” – fogalmazott a német belügyminiszter.

2021. augusztus 19. 18:32
null

Ha a nyugati országok és az Európai Unió a következmények kezelésében is csődöt mond, megrendülhet az értékei iránti bizalom – mondta Horst Seehofer német belügyminiszter csütörtökön Berlinben.

A miniszter hangsúlyozta, hogy annak a „hatalmas felelősségnek” a tudatában kell dolgozni az afganisztáni helyzet kezelésén, hogy „óriási bizalmi probléma” fenyegeti a nyugati értékközösséget. A tálib fordulat következményei közé menekülthullámok is tartozhatnak, de nem lehet megjósolni, hogy milyen „migrációs mozgások” indulhatnak be. Elképzelhető, hogy néhány ezren, de akár több millióan is elmenekülhetnek Afganisztánból – mondta.    

Ezzel kapcsolatban a szeptemberi német parlamenti választás után visszavonuló 72 éves politikus kifejtette: pályafutása legnagyobb csalódásai között tartja számon, hogy nem sikerült kidolgozni új EU-s menekültügyi politikát.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/DDP pool/Andreas Gora

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. augusztus 20. 07:35
Nincs nyugati értékközösség, mert azt már lerombolták, nem a tálibok, hanem a neoliberális politikusok.
mucsay
2021. augusztus 20. 04:38
ccc
Sincero
2021. augusztus 19. 22:48
"a ... visszavonuló 72 éves politikus kifejtette: pályafutása legnagyobb csalódásai között tartja számon, hogy nem sikerült kidolgozni új EU-s menekültügyi politikát." Shame (Schande) on you, degenerált, képmutató német! Annak, hogy ez NEM sikerült, TE is AKTÍV részese vagy! Miért nem mentél át az AfD-be, ha egy picinyke sikert akartál is volna elérni ezen a téren? Inkább toltad a CDU-ban Merkel Mutti szekerét... Apropó, mennyi is a nyugdíjad?
Akitlosz
2021. augusztus 19. 21:47
Akkor legalább haszna is van. Ezek az "európai" politikusok azt hiszik, hogy a fél világ Európába "menekítése" a dolguk, s a tényleg európai emberek érdekképviselete egyáltalán nem, sőt az európaiak hátrányára részesítik előnyben a többi embert. Az európai adófizetők pénzéből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!