Megszólalt a lovon zokogó öttusázó, sokkolta a feléje áradó gyűlölet

2021. augusztus 12. 11:03

Nem bántam keményebben a lóval az engedélyezettnél – fogalmazott Annika Schleu.

2021. augusztus 12. 11:03
null

Annika Schleu esetéről mi is beszámoltunk. Ő volt az a német öttusázó, aki élete vívásával vezetett öttusában. Aztán a lova mozdulni sem akart, ennek következtében Schleu végül 31. lett a 36 fős mezőnyben. A drámai esettel kapcsolatban megszólalt Schleu is, egy interjúban azt mondta, a lovával történt incidens utáni néhány nap „sokkoló” volt számára. 

Az a gyűlölet, amivel találkoztam a közösségi médiában, legalább feledtette velem azt, hogy elúszott az érem”

– fogalmazott. 

Mint a Bild írja: az öttusázónőt azért érte kritika, mert a német edző többször utasította, hogy üssön rá a lóra. Schleu kísérletei pedig részsikerrel jártak, a ló elindult, néhány akadályt le is küzdött, de az első verőhiba után végleg megelégelte a dolgot. Schleu ezzel kapcsolatban azt mondta, szerinte nem bánt szigorúan az állattal. 

Volt nálam ostor és sarkantyú is, de ezeket előzetesen ellenőrizték. Nincs tudomásom semmiféle állatkínzásról”

– mondta. Hozzátette ugyanakkor: a verseny miatt nagy volt a stressz, de most már úgy gondolja, reagálhatott volna nyugodtabban a helyzetre.

Nyitókép: Marijan Murat / DPA / AFP

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2021. augusztus 12. 22:27
Régóta nem volt ennyire gondolkodásra késztető poszt! Én a magam részéről (a konstruktivitás jegyében) csak annyit tennék hozzá, hogy - ha már a földrajzi akadályok miatt nyilvánvalóan senki nem viheti a saját lovát, és helyben egy random lóra kell feltennie az egész felkészülését - a szabályok módosításával lehetőséget adnék, hogy lóhiba esetén egy cserelóval meg lehessen ismételni a versenyszámot. Amúgy bírom a lovakat, de ezt a paripát lóveronaiként kellene a Nagycsarnokban szervírozni.
tevevanegypupu
2021. augusztus 12. 21:43
Olyan mondta, aki nagyon tud lovagolni és nagyon ért a lovakhoz, hogy szegény lány nem tud lovagolni..kér,hogy az öttusázásnál erre nem fektetnek sokkal nagyobb gondot..
Gullwing
2021. augusztus 12. 18:56
Öttusázó fiúk momdták nem volt probléma a lovaknak. Csak azzal aki lovagolta, annak a tudásával.
brekker
2021. augusztus 12. 18:05
Komolyan egyébként, a lovaglást első számnak kell tenni, és akkor nincs probléma. Az eredeti leírásban is első szám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!