Magyargyűlölő rigmusokat skandáltak a bukaresti ultrák

2021. augusztus 10. 08:29

Vizsgálat indul.

2021. augusztus 10. 08:29
null

Az FK Csíkszereda a CSA Steaua Bucuresti elleni 1–0-s idegenbeli vereséggel kezdte a román másodosztályú bajnokságot augusztus 4-én – közli az Index. Az eleve rossz helyzetet csak fokozta a vendégek számára a bukaresti stadionban tapasztalt diszkrimináció, írják.

„A Csíkszeredának a bukaresti Steaua elleni bajnoki mérkőzésen a romániai áldemokrácia legsötétebb idejét felidéző fogadtatásban volt része. A hadügyminisztérium kötelékébe tartozó, az Európai Unió viszonylatában példátlan módon, közpénzből, tehát

nyomdafestéket nem tűrő magyarellenes rigmusokkal, a stadionokban évek óta tiltólistán szereplő pirotechnikai eszközök tömkelegének folyamatos használatával kísérelték meg megfélemlíteni az FK Csíkszereda csapatát és közvetetten a romániai magyar közösség egészét” – írja közleményében a csíkszeredai klub, hozzátéve, hogy mindezt zavartalanul lehetett megtenni, a több száz fős biztonsági személyzet ugyanis nem avatkozott közbe.

Az RMDSZ határozottan elítéli a viselkedést

A klub a Romániai Magyar Demokrata Szövetséghez (RMDSZ) fordult segítségért, hogy lépjen fel a közösség elleni gyalázás minden formája ellen, egyúttal érjék el, hogy a hadügyminisztérium kötelékébe tartozó sportegyesületnél vonják felelősségre az ultrák gyalázatos viselkedését anyagilag támogató személyeket, tisztségviselőket. Az RMDSZ határozottan elítéli a mérkőzésen tapasztalt viselkedést, ezért az Ifjúsági és Sportminisztérium Erőszak Elleni Bizottsága belső kivizsgálást indított az ügyben.

„Az ilyen diszkriminatív és agresszív cselekedeteket azonnal és keményen kell büntetni, ezért felszólítom mindazokat, akik ezeket az incidenseket elemzik, a Román Labdarúgó-szövetséggel kezdődően, hogy vonják felelősségre a tetteseket. A sportnak közelebb kell hoznia egymáshoz az embereket, nem pedig egymás ellen uszítania” – mondta Novák Eduárd, az RMDSZ ifjúsági- és sportminisztere.

Kép forrás: Nemzeti Sport

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2021. augusztus 10. 11:30
Románok. Gondolom a nemzetközi futballszövetségek érzékenységét nem zavarják ezek a jelenségek. De lett volna akár csak egy lmbtqweshdkdkd ellenes tábla. Megnézhették volna megukat a románok....
Dr. Grünfeld Ráhel
2021. augusztus 10. 09:49
Mint ahogy a magyar nacionalisták, ők is igaz büszke nacionalisták, akik kiálltak hazájukért és küzdenek az ármánykodó ellenségeikkel, akik az életükre törnek. Csak "határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket”. A mandiner gratulálhatna elvbarátianak, hogy nem álltak be Soros György mellé, aki rovarokat akar etetni talán a románokkal is.
quantum
2021. augusztus 10. 09:42
Az UEFA vizsgálatának várható eredménye a csíkszeredai stadion lebontása és a helyének sóval behintése, nehogy megismétlődhessen az eset, valamint az RMDSZ feljelentése az Európai Parlament és Tanács megfelelő szerveinél. Tanulják már meg ezek a magyarok mi a rend!
Robur
2021. augusztus 10. 09:16
Szargyártó nem hívatta be a román nagykövetet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!