Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Arra kérik a fehéreket, hogy ne jelentkezzenek a Humboldt Egyetem antidiszkriminációs bizottságába

2021. augusztus 26. 16:37

A feketék és színesbőrűek alkalmasabbak erre a feladatra – áll az álláshirdetésben.

2021. augusztus 26. 16:37
null

Új munkatársat keresnek a berlini Humboldt Egyetem diákjai az antidiszkriminációs tanácsadó testületbe, de arra kérik a fehéreket, hogy ne jelentkezzenek a pozícióra – adta hírül a Die Welt online kiadása.

A legújabb gendersemleges német újbeszél szerint megfogalmazott álláshirdetés szerint a tanácsadóknak jogi kérdésekben vagy az oktatókkal szembeni összetűzésekben kell segítséget nyújtaniuk a transzszexuális vagy migrációs hátterű hallgatóknak. A munkáltató szerint ugyanakkor „a tanácsadói munkában az mutatkozott meg, hogy ez akkor működik a legjobban, ha a tanácsadó feketeként vagy színesbőrűként van pozicionálva”. Ezért arra kérik a fehér embereket, hogy „tekintsenek el a jelentkezéstől”. A tanácsadó testület meggyőződése szerint ugyanis a sötét bőrű emberek egészen egyszerűen alkalmasabbak arra, hogy rasszizmusügyben tanácsokat adjanak az őket felkeresőknek.

Részlet az álláshirdetésből: „Ezért arra kérjük a fehér embereket, hogy erre a tanácsadói helyre ne jelentkezzenek”
Részlet az álláshirdetésből: „Ezért arra kérjük a fehér embereket, hogy erre a tanácsadói helyre ne jelentkezzenek”

Az egyetem vezetése a Welt megkeresésére azt közölte, hogy felszólítják a tanácsot az álláshirdetés felülvizsgálatára. „Kifejezetten nem a Humboldt Egyetem szellemisége szerint való az emberek diszkriminálása” – mondta az egyetem egyik szóvivője.

A testületet a Humboldt Egyetem hallgatóinak kötelező befizetéseiből tartják fenn, a tanácsadók 12,68 eurót keresnek óránként. A lap szerint szinte teljesen átláthatatlan a tanácsadó testület működése, így az sem világos, hogy ki mennyi pénzt kap a hallgatóktól befolyt összegekből.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. augusztus 27. 07:08
A kérés diszkriminatív, a kötelező befizetés a társaság finanszírozására pedig rablás, hatalommal való visszaélés.
útonjáró
2021. augusztus 27. 00:31
úgy tűnik, hogy vagy így, vagy úgy, de a németek 80-100 évente benáculnak...
kurbitalis
2021. augusztus 26. 22:53
"Arra kérik a fehéreket, hogy ne jelentkezzenek a Humboldt Egyetem antidiszkriminációs bizottságába" TEHÁT AZ ANTIDISZKRIMINÁCIÓS BIZOTTSÁG DISZKRIMINÁLJA A FEHÉREKET.
Peppa
2021. augusztus 26. 21:41
Jó, nem jelentkezem. De azért basszátok meg a libsi-ciszgender-fajgyűlölő kurva anyátokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!