Elvetette Amerika a nagyszabású németországi csapatkivonás tervét

2021. augusztus 07. 20:21

Az amerikai hadsereg mégis megtartja azokat az európai támaszpontokat, amelyeknek a feladását tervezték korábban.

2021. augusztus 07. 20:21
null

Az amerikai szárazföldi hadsereg bejelentette pénteken, hogy mégis megtartja azt az öt németországi és egy belgiumi támaszpontját, amelyeknek a feladását tervezték korábban. Ugyanis az amerikai erők igénye az európai bázisokra nem hogy nem csökken, hanem nő – indokolták.

Az amerikai szárazföldi hadseregnek 21 támaszpontja van Németországban.

A hat támaszpont átadását Németországnak és Belgiumnak már 2010 és 2015 között meghozták, tehát ennek nincs köze Donald Trump volt amerikai elnök azon szándékához, hogy csökkentik az amerikai katonai jelenlétet Németországban. A hadsereg Joe Biden elnök januári hivatalba lépése óta újra elkezdte felmérni az igényeit, és úgy döntött, hogy megtartja a hat bázist, viszont egy németországit átad az amerikai légierőnek.  A szárazföldi hadseregnek március végén 35 ezer katonája állomásozott Németországban, és számuk azóta nőtt.

(MTI)

Fotó: Mohssen Assanimoghaddam / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mgyfree
2021. augusztus 08. 12:10
egy háborúba, ami az amerikai deep state zsebét tömte. minden ok amit írtál, de ez a zsebét tömte, ne már nem kell nekik a zsebet tömni ők nyomztatják a pénzt maguknak, legfeljebb az a pénz értékes amit másoktól elvesznek
B_kanya
2021. augusztus 08. 12:07
Nem tudom, örüljek-e, hogy Németország megszállt ország marad vagy féljek...
fogas paduc
2021. augusztus 08. 11:58
Ideiglenesen örök időkre Németországban maradnak.
Akitlosz
2021. augusztus 08. 11:08
Deutschland, Deutschland unter Amerika. "Azért vagyunk itt, hogy az oroszokat kint, az amerikaiakat bent, a németeket pedig lent tartsuk." Báró Ismay NATO főrtitkár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!