Börtönbe mehet a radikális vezető, mert BlackLivesMatter-zászlót égetett

2021. augusztus 24. 07:57

A bíró nagyobb büntetést szabott ki, mint amit az ügyész követelt.

2021. augusztus 24. 07:57
null

A 444 arról ír, hogy Henry „Enrique” Tarrio még decemberben, egy tüntetés során letépett egy #BLACKLIVESMATTER feliratú zászlót a Washington belvárosában található Asbury United metodista templomról, a helyi fekete közösség imaházáról. Emlékeztettek: egy öngyújtóból gyúlékony anyagot öntött rá, felgyújtotta, majd képeket osztott meg minderről a Parler nevű közösségi oldalon. Ezért a tettéért tartóztatták le január 4-én, két nappal a Capitolium ostroma előtt, amikor megérkezett Washingtonba Miamiból.

Hangsúlyozták: amikor a rendőrök elkapták a zászlóégetés miatt, a Proud Boys emblémás táskájában két tár töltényt is találtak nála. Azt állította, hogy azokat eladni hozta a fővárosba. Tarrio elismerte a bűnösségét mind a rongálásban, mind a nagy kapacitású lőszeradagoló eszköz birtoklásában, amit még Amerikában sem tarthatott volna magánál, írják.

Az ügyészek csak három hónapot kértek, de Harold Cushenberry bíró úgy döntött, öt hónap a megfelelő büntetés Tarrio tetteiért.

A portál megírta, hogy a Proud Boys tagjai Tarrio nélkül is részt vettek a Capitoliumnál történt zavargásokban januárban. A hatóságok már csaknem 600 ember ellen indítottak eljárást, közülük 36-an voltak tagjai a radikális csoportnak.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2021. augusztus 24. 13:13
az USA zászlójának égetéséért hány évre büntetik az antifa tagjait?
sorivo4
2021. augusztus 24. 12:51
Az amerikai zászló elégetéséért mennyi jár? Amit az amerikai hadsereg vagy diplomaták követettek el Afganisztánból való menekülésük során. Akkor gondolom, azért meg öt hónapnál több.
Welszibard
2021. augusztus 24. 12:48
Várom a kiegészítő híreket arról, hogy a BLM rongálásokért, gyújtogatásokért, garázdaságokért, műemléki szobor döntögetésekért melyik bűnelkövető hány hónap büntetést kapott? Kire vonatkozik a törvény az USÁ-ban és kire nem?
crydog
2021. augusztus 24. 12:41
Akkor ha jól értelmezem, nem a zászlóégetésért kapta az öt hónapot, hanem a tiltott lőszer birtoklásáért. Ne vegyük már át kedves Mandi a fake szar híreket. A blm zászló nem minősül SEMMILYEN jelképnek. Azért még az libsináci UsÁnkában sem küldenek börtönbe. Az elégetése max szabálysértés, de az is csak a tűz okozása miatt. Ergo a cím megtévesztő fake fos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!