Beperelte András herceget korábbi állítólagos szexrabszolgája

2021. augusztus 10. 11:07

A kereset szerint a brit uralkodói család tagja szexuális erőszakot követett el a nővel szemben Jeffrey Epstein kerítőjének, Ghislaine Maxwellnek a londoni otthonában.

2021. augusztus 10. 11:07
null

Egy amerikai nő, aki régóta vádolja a néhai üzletembert, Jeffrey Epsteint szexuális bántalmazással, hétfőn beperelte Andrew herceget állítólagos szexuális zaklatás miatt. Virginia Giuffre hétfőn nyújtotta be a pert a manhattani szövetségi bírósághoz  a gyermekáldozatokról szóló törvényre hivatkozva. Giuffre, aki most Ausztráliában él elmondta, hogy 17 éves volt, amikor a brit királyi család tagja megerőszakolta.

Giuffre keresetében azt állítja, hogy a herceg 2001 -ben többször is szexuálisan bántalmazta őt, többek között Epstein New York -i kúriájában valamint az Epsteinnel kapcsolatban álló, szexuális kereskedelemmel vádolt Ghislaine Maxwell londoni otthonában. 

András herceg II. Erzsébet királynő másodszülött fia többször is tagadta, hogy szexuális kapcsolatba került volna Giuffre -rel. 

2019 -ben a BBC Newsnightnak azt mondta, hogy „nem emlékszik arra, hogy valaha is találkozott volna vele”. Epstein két évvel ezelőtt halt meg látszólag öngyilkosság következtében egy manhattani szövetségi börtönben, ahol épp tárgyalására várt gyermekek szexuális kereskedelemének szövetségi vádjával.  

Maxwell ügyét novemberben tárgyalják szexuális kereskedelem vádjával, ahol nem vallja magát bűnösnek. 

Az ABC News hétfőn arról számolt be, hogy Giuffre perét csupán néhány nappal azelőtt indÍtványozták, hogy lejárt volna New York -i állam egyik olyan törvényének hatálya, amely lehetővé teszi a gyermekkori szexuális bántalmazás állítólagos áldozatainak, hogy polgári jogi igényeket terjesszenek elő akkor, ha a büntetőjogi vádak elévülnek.

Giuffre ügyvédje, David Boies a hírhálózatnak azt mondta: „Ha most nem teszi ezt meg, akkor megengedi Andrew -nak, hogy elkerülje az elszámoltatást tetteiért”

András herceg szóvivője nem nyilatkoztott az ügy kapcsán  

Giuffre 2014 -ben vádolta meg először a herceget szexuális bántalmazással akkor a Palota úgy nyilatkozott, hogy „a felhozott állítások hamisak és minden alapot nélkülöznek”.  

A The New York Times cikk azonban arról ír, hogy Jeffrey Epstein tinédzserként felajánlotta őt András hercegnek többször is szexre, amikor még tinédzser volt.

A kereset szerint a brit herceg szexuális erőszakot követett el a nővel szemben. A hercegnek Ghislaine Maxwell segített neki felhajtani fiatalkorú lányokat, hogy aztán azokat befolyásos és gazdag barátai rendelkezésére bocsássa. 

Virginia Giuffrét állítólag háromszor is megerőszakolták, miután „szexuális célból kölcsönadták” őt a hercegnek. A nő szerint húsz évvel ezelőtt „nyílt és burkolt fenyegetésekkel kényszerítették az aktusra, és gyakorlatilag szexrabszolgaként tartották”. Kiemelte: „rettegett tőle, hogy halál vagy verés vár rá vagy a hozzá közelállókra, ha nem enged a nyomásnak”

(MTI)

Fotó: Lindsey Parnaby / AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. augusztus 11. 06:38
Tényleg ott tart a jogállamiság, hogy elég felmutatni egy 30 éve készült fotót (pózolj ismert celebbel), hogy anyagi érdekből tönkretehessék valaki életét? Mint Lewensky aki tíz évig rakosgatta vákuumfóliában a ruhácskáját amiben lexopta Clintont.
annamanna
2021. augusztus 11. 01:39
Nem vagyok grammarnáci, de ez a cikk egészen gyalázatosan van fogalmazva. "A kereset szerint a brit uralkodói család tagja szexuális erőszakot követett el a nővel szemben" - helyett "a nőn" "beperelte Andrew herceget állítólagos szexuális zaklatás miatt." - helyett "zaklatásért". "Virginia Giuffre hétfőn nyújtotta be a pert a manhattani szövetségi bírósághoz" - helyett "a keresetet" (!!!!! Nem a pert nyújtotta be!!!!) "a gyermekáldozatokról szóló törvényre hivatkozva." - helyett "a gyermekáldozatokra vonatkozó törvény" (Legalábbis eszerint: "Kézikönyv a gyermekjogokra vonatkozó európai jogról" https://www.echr.coe.int/Documents/Handbook_rights_child_HUN.pdf ) "aki most Ausztráliában él elmondta" - helyett "aki most Ausztráliában él, elmondta" "Epstein két évvel ezelőtt halt meg látszólag öngyilkosság következtében egy manhattani szövetségi börtönben, ahol épp tárgyalására várt gyermekek szexuális kereskedelemének szövetségi vádjával." - helyett "Epstein két évvel ezelőtt halt meg egy manhattani szövetségi börtönben, állítólag öngyilkos lett még a tárgyalása előtt. Gyermekek szexuális kereskedelmével vádolták volna." "Maxwell ügyét novemberben tárgyalják szexuális kereskedelem vádjával, ahol nem vallja magát bűnösnek." - helyett "Maxwell bírósági tárgyalása novemberben lesz, szexuális kereskedelemmel vádolják, és előre tudható, hogy nem vallja magát bűnösnek/az ártatlanságát hangoztatja." "hogy elkerülje az elszámoltatást tetteiért" - helyett: "hogy megússza a felelősségrevonást" "A The New York Times cikk azonban arról ír, hogy Jeffrey Epstein tinédzserként felajánlotta őt András hercegnek többször is szexre, amikor még tinédzser volt." - helyett: "Azonban a The New York Times cikke arról ír, hogy Jeffrey Epstein több ízben is felkínálta/felajánlotta őt András hercegnek, mint kiskorú prostituáltat." "A kereset szerint a brit herceg szexuális erőszakot követett el a nővel szemben." - helyett: "a nőn". "A hercegnek Ghislaine Maxwell segített neki felhajtani fiatalkorú lányokat, hogy aztán azokat befolyásos és gazdag barátai rendelkezésére bocsássa." - helyett: "Epsteinnek (!!!! Nem a hercegnek!!!!!) Ghislaine Maxwell segített felhajtani fiatalkorú lányokat, hogy azokat befolyásos és gazdag barátai rendelkezésére bocsássa."
KannibálTatárÚr
2021. augusztus 11. 00:26
Minden nőt meg kell büntetni, amelyiket megerőszakolják. Akkor vagy otthon fognak ülni, vagy hivatásosak.
entrpnr
2021. augusztus 10. 17:30
Remélem a feljelentő elég erős, bátor és ügyes, volt már rá példa, hogy a bántalmazott nem érte meg a vádemelést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!