Az amerikaiak átadták az őket segítő afgán civilek névsorát a táliboknak

2021. augusztus 27. 10:57

„Gyakorlatilag átnyújtottak nekik egy halállistát. Ez egy szörnyű cselekedet, mocsoknak érzi magát az ember” – mondta el az amerikai hadsereg egyik tisztségviselője.

2021. augusztus 27. 10:57
null

Az amerikai hatóságok átadtak egy listát a táliboknak, amin amerikai állampolgárok, zöldkártyával rendelkezők, valamint az amerikaiak civil afgán segítőinek a neve szerepel – írja a Politico nyomán az Index. A névsor abból a célból készült, hogy az azon szereplő emberek bejuthassanak a katonák által lezárt területre, ám a lépést politikusok és a hadsereg tagjai is élesen bírálják, a tálibokra ugyanis jellemző, hogy bosszút állnak azokon, akik együttműködtek az amerikaiakkal a háború húsz éve alatt.  

A lapnak névtelenül nyilatkozó három amerikai tisztségviselő elmondta, hogy a cél az volt, hogy felgyorsítsák az emberek evakuálását Afganisztánból, mivel a múlt héten káosz lett úrrá az afgán fővároson a tálib hatalomátvétel után – mondta el a lapnak névtelenül nyilatkozó három amerikai tisztségviselő.

A Politico nem kapott választ a kérdéseire az amerikai hadsereg Középső Parancsnokságától az ügyben.

Az amerikaiak a repülőtér külterületének biztosításában egyébként a tálibokra támaszkodnak: a közel százezer ember többségének, akit az amerikaiak evakuáltak, tálib ellenőrzőpontokon kellett áthaladnia.

Gyakorlatilag átnyújtottak nekik egy halállistát. Ez egy szörnyű cselekedet, mocsoknak érzi magát az ember” – mondta el az amerikai hadsereg egyik tisztségviselője. 

Nyitókép:MTI/AP/Amerikai védelmi minisztérium

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyikám
2021. augusztus 27. 14:45
Milyen gondolatmenet eredményeként születhetett meg ez a döntés??? ?????????
catalina9
2021. augusztus 27. 14:38
Az amerikaiak átadták az őket segítő afgán civilek névsorát a táliboknak" egyébként a szovjetek is átadták a Gestapónak a libsiket, például Bubert. Így menekültek meg...
pepita
2021. augusztus 27. 14:18
Én azért elgondolkodnék azon , hogy az USA és az angolok által átadott iratokban , hány talibán vagy hozzájuk köthető neve van ?? A CIA sem hülye egészen .
B_kanya
2021. augusztus 27. 14:15
Egy bizonyos leila bin sabau al Kabuli, más néven Kandahár Rózsája rajta van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!