Berlinben és Münchenben eltörlik a „Schwarzfahren” szót, mert rasszista

2021. július 10. 10:37

Helyette az „érvényes menetjegy nélküli utazás” kifejezést fogják használni.

2021. július 10. 10:37
null

A rasszizmus vádjának elkerülése érdekében a „Schwarzfahren" szót törlik a müncheni és berlini városok használatából, innentől kezdve „érvényes menetjegy nélküli utazásnak” (Fahren ohne gültigen Fahrschein) hívják majd – írja a német RTL.

Minden olyan plakátot, amelyen a régi szó olvasható, lecserélnek. Korábban mindenhol olyan plakátok voltak, amelyen az a szöveg állt: „a feketén utazás 60 Euróba kerül”. Most a ehelyett az „becsületesen lehet a legmesszebb eljutni” szlogen lesz helyette, vagyis „Ehrlich fährt am längsten”.

Nyitókép: YouTube

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eresgé
2021. július 12. 23:05
Schwarzkopf tábornok, ha még élne szerintem már nem utazhatna Németországba. De a szülőhazájában valószínűlég a hadtörténeti történelemkönyvekből is törölhetik. Csodálkozom, hogy a wikipedián még nem cenzúrázták a nevét. Nehéz elhinni, hogy birják ki röhögés nélkül. Aki szerint ez okés vagy 173 gender van az kétségtelenül szellemi fogyatékos. Remélem, már csak a német választásokig tart ez a liberális zombiinvázió és utána megunja a. Mondjuk azon gondolkodom mi lehet a következő, mert ezek ilyen egynyári slágereknek tűntek. - Fukusima / - oroszok / - metoo / - migránskrizis / - klimakatasztrófa / - BLM / - covid (mindmeghalunk és nincsissemi verzióban is) Most ez a a szivárványos őrjöngés megy, gondolom ősszel vége lesz történelem leghosszabb pridjának és és kukázzák őket mint egyszer svéd kislányt az ENSZ közgyűlésről... Gondolkodom utána mi jöhet? Mert ugye egyre nagyobbakat kell mondani - A Kinaiak? Leszállnak a zufók? Ezek azért nem olyan erősek...
héttörpe
2021. július 11. 07:57
Becsületesen lehet a legmesszebbre jutni. Vagy a Wehrmachttal.
Zokni
2021. július 10. 21:02
Itt alatta látom a figurát, aki illegálisan van hatalmon. (Ráadásul rongyosra lopja magát a strómanjával..) Javaslom tehát az ,,Orbanfahren” kifejezést helyette.
Biivisz
2021. július 10. 19:22
Németország nincs többé ... RIP
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!