Újabb ötszáz migránst hozna Olaszországba az NGO-hajó

2021. július 06. 17:23

Itáliába idén eddig 22 ezer bevándorló érkezett. Ez közel háromszorosa a tavalyi első félévben tapasztalt számnak.

2021. július 06. 17:23
null

Azonnali és biztonságos partraszállást sürgetett a Földközi-tengeren fedélzetre vett 572 embernek az Európai Uniótól az Ocean Viking civilhajó kedden, ami ismételt belpolitikai vitát keltett az olasz pártok között a bevándorlók befogadásáról.

Az elsőként reagáló Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke közösségi oldalán kijelentette, mivel egy francia nem kormányzati szervezet hajójáról van szó, Marseilles-be kell mennie.  

Ezt az árat kell fizetnie a Draghi-kormánynak, hogy tapsot kapjon Európától? Engednie kell, hogy szolgaként kezeljék?” – kérdezte Giorgia Meloni. 

A baloldal szerint szégyenletes, hogy Olaszország nem képes egy „maroknyi” embert befogadni

Pietro Bartolo, a baloldali Demokrata Párt (PD) Európai Parlamenti képviselője, aki korábban Lampedusa szigetén orvosként dolgozott, a La Stampa napilapnak szégyenérzetét fejezte ki, amiért „Olaszország és Európa nem képes egy maroknyi embert befogadni,

Bartolo hozzátette, az Európai Unió azt ismétli, nem az ő feladata a kikötők kijelölése, „de Európa nem fordíthatja el mindig másfele a tekintetét”. Úgy vélte, hogy a származási és tranzit-országok anyagi támogatása nem elegendő a határok ellenőrzéséhez. 

Az Ocean Viking a francia Sos Mediterranee nevű szervezet hajója. Jelenleg az egyetlen civilhajó, amely a Földközi-tengeren tevékeny, mivel a többi szervezet járműveit az olasz hatóságok az utóbbi hetekben műszaki hiányosságok miatt nem engedték újraindulni a kikötőkből, miután Lampedusa és Szicília szigetén kötöttek ki bevándorló-csoportokkal.Olaszországba év eleje óta 22 ezer bevándorló érkezett, a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezett valamivel több kint 7500-hoz képest. 

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2021. július 07. 09:14
Minek mentek oda? (copyrigt by Kuncze Gábor)
békalepcse
2021. július 07. 08:27
Maroknyi ember.... A tenger is cseppekből áll, hát tengerbe velük, egy csepp vízbe mégsem fulladnak bele...
Gèbi
2021. július 07. 06:22
Vajon mi gátolja ezt a liberálbolsevik söpredéket abban, hogy olyan betolakodó ellenes törvényeket hozzanak, ami egyszer és mindenkorra véget vet az illegális szutyok áradásának. Senkinek nincs rájuk szüksége, de azért Európa tartsa el ezeket. Vissza velük Afrikába vagy ahonnan jöttek és ne foglalkozzunk azzal hogy hányan halnak meg közülük, mert úgyis csak a természet törvényei szabályozhatják az életet a Földön. Azzal hogy Európába importáljuk a túlnépesedett földrészek salakját, itt is a pokol mélyére züllesztjük a társadalmat.
123321
2021. július 06. 23:22
hűha XD ... mennyi lehet az az "egy maroknyi ember"? dögöljetek már meg, kedves olasz balosok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!