Feladták a túlélők utáni kutatást a floridai Surfside-ban

2021. július 08. 08:36

Befejezték a mentőcsapatok a kutatást a túlélők után a két hete összeomlott floridai toronyház romjai között helyi idő szerint szerdán.

2021. július 08. 08:36
null

Daniella Levine Cava, Miami-Dade megye vezetője közölte sajtótájékoztatóján, hogy a hatóságoknak nagyon nehéz döntést kellett hozniuk: befejezik a mentést, és áttérnek a holttestek felkutatására. A mentők tizennégy napon át minden tőlük telhetőt megtettek, hogy felkutassák a túlélőket, de erőfeszítéseik hiábavalónak bizonyultak. Most már semmi esélye annak, hogy túlélőket találjanak – tette hozzá.    

A floridai Miami közelében lévő Surfside-ban június 24-én omlott össze egy 136 lakásos társasház egyik része, mintegy 55 lakás semmisült meg. Azóta egyetlen túlélőt sem találtak. A toronyház lakóinak többségét álmában érte a katasztrófa.Eddig 54 holttestet találtak a romok alatt, és 86 embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. A mentést többször fel kellett függeszteni az omlás veszélye miatt, majd az épen maradt épületszárnyat vasárnap robbantással elbontották, tartva attól, hogy összeomlik a közelgő Elsa hurrikán széllökéseitől. Továbbra sem tudni, hogy mi okozta a házomlást.

(MTI)

Fotó: CHANDAN KHANNA / AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alter_ego
2021. július 08. 15:48
Nahát! Ott is kilopják a cementet a betonból? Tiszta szocializmus...
annamanna
2021. július 08. 12:43
De azért az a fura, hogy a kamera a videón mozog, ez nem egy rögzített biztonsági kamera, hanem valaki direkt filmezte, és akkor mozdul picit jobbra, mielőtt a szélső épületrész is leomlana. Mintha az illető számított volna a látványra. Kicsit fura.
Istók3
2021. július 08. 10:42
Ezt találtam a youtube-on: https://www.youtube.com/watch?v=hynHiWE818c Eszerint a ház cölöpökre épült. A ház mellett volt vmi medence szerűség, a medence alatt parkoló. A parkoló teteje beszakadt, és kirántotta a cölöpöket a mellette álló házrész alól.
Hannibal
2021. július 08. 09:17
Hát itt aligha volt esélye bárkinek... Borzasztó, talán jobb is, ha aludtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!