Az ENSZ BT egyhangúlag elítélte a török elnök Ciprussal kapcsolatos lépéseit

2021. július 23. 17:12

A biztonsági tanács tagjai nyíltan elítélték a török elnököt a BT korábbi határozataival szembemenő „egyoldalú lépései” miatt.

2021. július 23. 17:12

Egyhangúlag elítélte pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) Recep Tayyip Erdogan török elnök Ciprussal kapcsolatos legutóbbi kijelentéseit.

 A BT pénteki ülésén határozatban felszólított arra, hogy a ciprusi konfliktust a „két közösségen és két zónán alapuló föderáció, illetve a politikai egyenlőség” alapján rendezzék. Diplomaták beszámolói szerint nyíltan elítélték a török elnököt a BT korábbi határozataival szembemenő „egyoldalú lépései” miatt.    

A BT-tagállamok „elítélik a török elnök és a ciprusi török vezető 2021. július 20-án tett bejelentését a Varosha nevű elkerített terület egy részének újranyitásáról. A Biztonsági Tanács mélységes sajnálatát fejezi ki ezekkel az egyoldalú lépésekkel kapcsolatban, amelyek szembemennek a testület korábbi  határozataival, illetve  korábbi nyilatkozataival” – áll a szövegben.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. július 23. 19:43
És Erdogan most már tényleg összeszarta magát! :-D
az ember
2021. július 23. 17:53
Álszent, irreális duma. Észak-Ciprust Törökországhoz kell csatolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!