Szijjártó: Ha valakik, hát a németek tudják, hogy rossz összekeverni a sportot és a politikát

2021. június 21. 13:54

A külgazdasági és külügyminiszter nem ért egyet a müncheni stadion szivárványos kivilágításával.

2021. június 21. 13:54
null

Szijjártó Pétert megkérdezték, mit szól ahhoz a kezdeményezéshez, melynek értelmében a müncheni stadiont, ahol a június 23-i Németország – Magyarország európa-bajnoki meccset fogják játszani, az LMBTQ-mozgalom színeiben világítanák ki. 

A külgazdasági és külügyminiszter szerint egyértelmű, hogy ez a gesztus a politika belekeverése a sportba, hiszen, mint fogalmazott, „mindenki tudja, miről van szó”. Hangsúlyozta: Magyarországon „a magyar gyermekek védelme érdekében elfogadtunk egy törvényt”, s mint mondta, Nyugat-Európában most ezen törvény ellen ágálnak, ennek pedig egyik kifejezési módja lenne a stadion szivárványos kivilágítása. 

Ez rendkívül káros, történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rossz. Ezt a németek is, ha valakik, akkor ők egészen biztosan pontosan jól tudják”

– fogalmazott Szijjártó.

Nyitókép: Tobias Hase / dpa / AFP

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2021. június 21. 17:59
Gúnyolódás tárgyává kellene tenni a német szervezőket és politikusokat - egy horogkeresztes zászlóval...
fogas paduc
2021. június 21. 17:16
Ez az egész hiszti egy masszív provokációs hadjárat kis szeletkéje. Ha nem ebbe kötöttek volna bele, akkor vmi másba, a lényeg, hogy bele kell mindenbe kötniük, hogy kifordítva a valóságot igazolják magukat.
péterx
2021. június 21. 17:13
A rossz lelkiismeretű - mert gyáva - németek álszolidaritása a homo-lobbival csak újabb szegénységi bizonyítvány arról, hogy nem mernek őszintén megnyilatkozni / ha ugyanis valaki őszinte, mint Petry Zsolt, azonnal a nyakát törik /.
fogas paduc
2021. június 21. 17:12
hát igen, a 36-os olimpián is büszként lendítgette mindenki a karját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!