Három góllal diadalmaskodott az olasz válogatott hazai pályán a törökök ellen

2021. június 11. 22:30

A nyitómérkőzés egyértelmű esélyese Olaszország volt, kiváltképpen, hogy hazai pályán, a római Olimpiai Stadionban, közel 18 ezer néző előtt fogadta riválisát, amelytől  története során még egyszer sem szenvedett vereséget. Ezúttal sem.

2021. június 11. 22:30
null

Mancininek egyetlen hiányzója volt, a középpályás Marco Verratti

„Jobb csapatunk van, mint 2016-ban volt, de ezt be is kell bizonyítanunk. Ha kiesünk a csoportküzdelmekben, az rosszabb lesz, mint öt éve volt. Ahhoz, hogy megmutassuk, erősebbek lettünk, legalább a negyeddöntőig el kell jutnunk” – fogalmazott a meccs előtt a védő Alessandro Florenzi, arra utalva, hogy a 2016-os kontinensviadalon az olaszok a nyolc között búcsúztak, miután 11-esekkel alulmaradtak a németekkel szemben.

Az olasz válogatott nyerte Rómában az Európa Bajnokság nyitómérkőzését

A második félidő eleje hozta a fordulatot, az 53. percben Merih Demiralt lőtte telibe Berardi, így pattant a kapuba a labda. Az öngól megtörte a törököket, ezután végig az olaszok uralták a pályát: Spinazzola lövését még védte Cakir, de érkezett Ciro Immobile, aki már nem hibázott, így hamarosan meglett a második gól is. A meccs harmadik olasz góljához Insigne remek passzt kapott a baloldalon Immobilétől, és a hosszúba tekert. Cakirnak, aki eladta a labdát a gól előtt, esélye sem volt. Így három góllal diadalmaskodott az olasz válogatott hazai pályán a törökök ellen.

(MTI, Origó) 

Fotó: MTI/AP/Pool/Alessandra Tarantin

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2021. június 12. 11:50
Az olaszok megérdemelten nyertek jó helyzetkihasználással, bár igazából az első "öngól" törte meg a törököket. Szerintem egy jó, mondjuk Rebrov szintű edző többet ki tudna belőlük hozni, mert egyénileg képzettek, elég ha megnézzük, hogy hol játszanak. Az olaszok meg minden csinnadratta nélkül hozták a papírforma eredményt.
Cserna János
2021. június 12. 02:18
Az olaszok nagyon jók voltak. A törökök igyekeztek derekasan ellenállni, de nem lehet hiba nélkül olyan nyomás alatt focizni. A magyar csapat mindegyik ellenfele jobb, mint az olaszok. Reálisan szólva, ha 3-nál egyik meccsen sem kapunk többet, akkor túlteljesítjük a tervet. A többi álom, hátha valóra válik.
Istók3
2021. június 11. 23:35
"A nyitómérkőzés egyértelmű esélyese Olaszország volt, kiváltképpen, hogy hazai pályán, a római Olimpiai Stadionban, közel 18 ezer néző előtt fogadta riválisát" Azért a holland bíró próbálta kiegyenlíteni az esélyeket egy meg nem adott 11-essel.
Zsolt75
2021. június 11. 23:22
Nem néztem. Ki térdelt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!