Nézőknek okozott sérülést a francia-német meccsre beejtőernyőző zöld aktivista

2021. június 16. 08:31

A Greenpeace elnézést kért.

2021. június 16. 08:31
null

Több nézőt is kórházban kellett kezelni, miután egy zöld aktivista egy „KICK OUT OIL” feliratú ejtőernyővel ugrott be a francia-német focimeccsre – írta meg az Euronews.

Az ejtőernyős az akciója közben beleütközött egy kamera vezetékeibe, ami miatt törmelék zuhant a pályára és a nézőkre. Az aktivistának végül sikerült a pályán, és nem a nézőtéren landolnia. Ezt követően a biztonságiak lekísérték a pályáról és a partvonalon kívül megkapta a szükséges orvosi ellátást

Az UEFA a performanszt „felelőtlennek és veszélyesnek” nevezte és biztosította mindenkit arról, hogy

A német válogatott szóvivője, Jens Grittner kijelentette: „A német futballszövetség elítéli [az akciót], mivel az elkövető nem csak saját magának okozott sérülést, hanem másoknak is. Álláspontunk szerint ez elfogadhatatlan”.

A Greenpeace ezt követően bocsánatot kért a Twitter-oldalán. Mint közölték, sajnálják, hogy egy „technikai probléma” miatt másokat is „sérülésnek tettek ki”.

Kép forrása: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. június 16. 22:33
Az aktivistát elmegyógyintézetbe kel zárni. Az agyát meg kell operálni, mert veszélyes a társadalomra.
enes
2021. június 16. 19:10
következnek a drónok...
bagira
2021. június 16. 17:19
Ballibsik a stadion bevételét irigylik ezért támadják akadályoznák.
bagira
2021. június 16. 17:17
Jut eszembe Stadionban egy meccs bevétele 1milliárd 400millió bevétele lett , azaz egymilliárd négyszázmillió bevétel lett . Ballibsik szerint a stadion kong üres minek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!