Merkel: Helytelen az iskolai szexuális felvilágosítással kapcsolatos magyar törvény

2021. június 23. 17:07

„Nem fér össze a politikáról alkotott elképzelésemmel, hogy az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát ugyan engedélyezik, de korlátozzák a felvilágosítást róla” – mondta a német kancellár.

2021. június 23. 17:07
null

Helytelennek nevezte az iskolai szexuális felvilágosítással kapcsolatos új magyar jogszabályt Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A kormányfő az azonnali kérdések és válaszok órájában a pártjától, a jobbközép Kereszténydemokrata Uniótól (CDU) jobbra álló ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) egy képviselője azon kérdésére, hogy támogatja-e a „Magyarország szuverenitását megtámadó” Európai Bizottság fellépését a törvény ügyében, elmondta, hogy helytelennek tartja a jogszabályt.    

Kijelentette: „nem fér össze a politikáról alkotott elképzelésemmel, hogy az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát ugyan engedélyezik, de korlátozzák a felvilágosítást róla”. Egy ilyen korlátozás összefüggésben áll „az oktatás szabadságával is, és hasonló ügyekkel, és olyasvalami, amit politikailag elutasítok” – fejtette ki a kereszténydemokrata politikus.    

Mint mondta, az Európai Bizottság önállóan dönt az esetleges kötelezettségszegési eljárásokról,

„mindenesetre én határozottan bírálom ezt a törvényt”

Megjegyezte, hogy barátsággal viszonyul Magyarországhoz, de a „politikai nézeteltéréseket” megnevezi. „Egyébként Orbán Viktor nem olyan miniszterelnök, aki ne tenné meg ugyanezt a saját országáért” – mondta Angela Merkel.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Pool/Kenzo Tribouillard

 

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2021. június 24. 14:19
Kénytelen vagyok még egyszer hozzászólni, mert a cikk nagyon felháborít. Egy elképzelt beszélgetés két hatodikos között (a hozzászólás elég trágár lesz, megfelelve a 12 évesek stílusának) - Te hülye buzi! - Mi az, hogy buzi? - Nem tudod, bazmeg? - Csak azt, hogy te evvel engem sértegetsz. - Na figyelj!. Hát amikor egy faszi, nem a pinába dugja a farkát, hanem egy másik faszi seggébe. Ezeket hívják homokosoknak. - Pfuj! És ez valóban létezik? És a csajok? - Hát azok meg a másik csaj pináját piszkálják kézzel vagy nyalják. - Ezt nem hiszem, bazmeg. Ez undorító. És hogy a picsába lesz ebből gyerek? - Szerintem nem lesz. Kérdezd meg a faterodat/muterodat vagy az Éva nénit, ő biológia tanár, biztos tudja, vagy a Péter bácsit, az iskola cihológust! Vagy hallgasd meg azt az előadást, ami az iskolában a kibaszott plakáton van. Ott valami szivárvány egyesület két tagja fog a féfiak és nők között kapcsolatokról előadást tartani. - Mi az a szivárvány egyesület? - Tudja a faszom. Eddig a beszélgetés. Akinek közületek ilyen korú gyereke van, az biztos, hogy el tudja képzelni (sőt lehet, hogy kihallatszott a gyerekszobából). Na és mi evvel a baj? Mi ebben a normális és mi az, ami nem? Mielőtt a végére érsz, már fogod tudni. Na, ezér' nincs baj a törvénnyel.
MZperXXL
2021. június 24. 14:03
Mürkülböszme, elqrtad Németországot, a mi hazánkat hagyd békén!
airmax
2021. június 24. 08:11
Aha jól gondoltam... Merkel Mutti pontosan tudja mi van a törvényben... Tehát azt is jól gondoltam, hogy a hangoskodó idiótákon kívül a háttérben a politikuson TUDJÁK hogy nem nyom el melegeket, nem von el emberi jogokat... Tehát a felhajtás mögötti erők tudatosan, és ideológia mentén (ami csak más valamennyire az övékhez képest) , -a kommunista minden más ideológiát kizáró agresszív és végzetesen káros nézetrendszerhez hasonlóan, - a világra akarják kényszeríteni a magukét mert hitük, hogy jobb, és egyedül ők a jövő záloga. Ez a komcsiknál sem volt igaz, és fájdalmas volt a nemzetek felismerése akik elszenvedték... De az lesz a libsik esetében is...
syphax
2021. június 24. 06:51
NEM(!!!) HELYTELEN---GNÉ(!?!, NEM ENGEDI AZ UMLAUTOS A-T)DIGE FRAU!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!