Megalakulhat a Netanjahu nélküli kormány Izraelben

2021. június 02. 22:45

Iszlamista támogatással alakulhat széljobbos-centrista-szélbalos nyolcpárti kormány Izraelben.

2021. június 02. 22:45
null

A centrista Van Jövő (Jes Atíd) párt elnökének, Jaír Lapidnak sikerült az új izraeli koalíciós kormány megalakítása, és erről még szerda éjjel tájékoztatja Reuven Rivlin államfőt – közölte késő este Lapid szóvivője.

Bő két órával az éjféli határidő lejárta előtt először Manszúr Abbász, az iszlám hagyományőrző Raam párt elnöke látta el szignójával pártjának megállapodását a Lapid-Bennett kormánnyal, majd Gideon Szaár, az Új Remény (Tikva Hadasa) nevű jobboldali párt vezetője is csatlakozott a sokpárti egységkormányhoz, és ezzel lehetővé tették a kormányalakítással megbízott Lapidnak, hogy jelenthesse Rivlinnek: sikerrel jártak erőfeszítései.

Az új kormány legfeljebb két héten belül felesküdhet, ha sikerül várhatóan a jövő héten relatív többséget szereznie az izraeli parlamentben, a kneszetben. A két éven belül megtartott négy parlamenti választás után megszületett koalícióban baloldali, centrista és jobboldali pártok vesznek részt, de kimaradt belőle a Benjámin Netanjahu vezette jobboldali Likud.

(MTI)

Nyitóképen: Jaír Lapid. Fotó: Debbiel Hill / POOL / AFP

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2021. június 03. 14:50
Viktor átok! Egy újabb pipa! Xd xd
rajgy
2021. június 03. 12:19
Nem jó hír Orbán Viktornak. Megalakult ott is a "moslék"-koalíció. Tele Horthy-gyűlölőkkel. Jaír Lapid apját Tommy Lapidot Horthy Miklós mentette meg a deportálástól Budapesten, de a "libsi" fia mégis gyűlöli Horthy Miklóst. Tipikus "Isten-ajándéka". --- A Twitteren a lengyel bloggolók leleplezték, hogy azt hazudta Lengyelországban gyilkolták meg a nagyanyját. Pedig korábban a SPIEGEL-ben mondta, hogy mindkettő túlélte a háborút. https://twitter.com/yairlapid/status/957258549524160512
..--..
2021. június 03. 12:00
-zsoltkom- "Megalakulhat a Netanjahu nélküli kormány Izraelben" Hát Orbánnak annyi, addig tette le a garasokat a mester-stratégosz, amíg csak a kelet felé tartott derékszögű testtartás marad. Magyarán pucsítás sportszerűen, kialkudott okossággal. A V4-ek is kezdenek hamvába halni... Trump már le sem izéli Orbánt... Netanjahu a börtönből írogathat Orbánnak... Hát marad Orbinak az AFD... Erdogan, Putyin, Fehéroroszország, a 10 kicsi kínai seggecske, Orbán rezidenciában rejtegetett Gruevszki... néhány fideszes pedofil, ereszmászó és pornósztár. És persze a Magyar Katolikus Egyház az alapkő és zárókő. Hogy ebből, hogyan lesz egy egységes homogén szerethető becsület 2022-re? Nagyon össze kell kapni magát Orbánnak, hogy vigye valamire. A valami nem lehet kevesebb egy őszinte embernél.
zakar zoltán béla
2021. június 03. 09:34
A képen Toportyán úr
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!