Kínai külügyminisztérium: a Fudan Egyetem budapesti kampusza minden fél érdeke

2021. június 07. 15:46

A kínai egyetem budapesti kampuszának terve a cserekapcsolatok fontos platformját jelenti – mondta Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő.

2021. június 07. 15:46
null

A kínai külügyminisztérium szerint a sanghaji Fudan Egyetem budapesti kampuszának terve minden fél érdekét szolgálja, és összhangban áll az aktuális trendekkel.

Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elmondta: a kínai egyetem budapesti kampuszának terve a cserekapcsolatok fontos platformját jelenti.    

Reagálva a kampusz ellen szombaton Budapesten rendezett demonstrációra, a szóvivő reményét fejezte ki, hogy

fenntartva a kétoldalú baráti viszonyt és együttműködést.

A tüntetésről készült képgalériánkat itt tekintheti meg. 

(MTI)

Címlapképen: Demonstrálók a Fudan Egyetem elleni tüntetésen.

Fotó: Trenka Attila

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2021. június 07. 22:45
Majd a huszonkettes választási győzelme után visszatér erre a kormány.
Vakfolt
2021. június 07. 22:43
Szegény Vang Veng Ping érdemben próbált erre a szarhalomra reagálni. Felesleges. Majd megnyugszanak és hazamennek.
Tamas65
2021. június 07. 21:02
Semmi gond, legyen népszavazás a Fudanról. Ha Budapestnek nem kell, jöjjön vidékre. Sorolhatnék néhány várost, ahol szívesen látnánk, nem sorrendiséggel:))) Debrecen, Győr, Székesfehérvár, Eger, stb. Vannak jó egyetemeink, megfelelő insfrastuktúrával, háttérrel. Ne gondold, hogy dr. Miniszter Elnök Úr fejében ez nem fordult még meg. 6 lépéssel Karigeri libsi bandája előtt jár...Aztán a vége, nehogy az legyen, hogy Budapest szájából ez is kiesik, aztán majd sírhatnak, hogy ez a gazzorbánc már megint micsinált szegény Budapesttel, a budapestiekkel. Hajrá Vidék!
..--..
2021. június 07. 19:55
-zsoltkom- "Kínai külügyminisztérium: a Fudan Egyetem budapesti kampusza minden fél érdeke" Amennyiben Orbán és kínai kommunistát lehet érteni a feleken. De az semmi más, mint az ország kiszolgáltatása. Nem kell hozzá Trianon... elég Orbán aláírása. "Kína a hitel teljes visszafizetését kérheti, ha egy adós Kína érdekeivel ellentétes lépést tesz, ami komoly zsarolási potenciált jelent" https://bit.ly/3fXQLhZ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!