Verhofstadt szerint Orbán víziója „előbb-utóbb putyini diktatúrához vezet”

2021. június 21. 22:07

Orbán Viktor szerint az Európai Parlament zsákutcának bizonyult és szerinte csak ideológiai érdekeket képvisel – erre reagáltak Twitteren az EP liberális képviselői. 

2021. június 21. 22:07
null

Orbán Viktor szombaton A magyar függetlenség napja címmel a szovjet csapatok kivonulásának harmincadik évfordulóján tartott konferenciát. Ezen a rendezvényen hangzott el egy olyan gondolatmenet, melyben felvetette az Európai Parlament radikális reformjának, és helyettesítésének lehetőségét..

A miniszterelnök azt mondta: „az Európai Parlament zsákutcának bizonyult és csak ideológiai érdekeket képvisel, emiatt az lenne a célszerű, ha az EP-be inkább a nemzeti parlamentek küldenének képviselőket”. Hozzátette azt is, hogy „a nemzeti parlamenteknek jogot kell adni arra is, hogy az unió jogalkotási folyamatát megállíthassák, ha úgy tapasztalják, hogy az nemzeti hatásköröket sért.”

„Csak azok gondolkoznak egy parlament feloszlatásán, akik nem szeretik a demokráciát” – írta David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, aki Orbán Viktor megjegyzését egyértelműen az Európai Parlament feloszlatására tett javaslatként értelmezte.

fo

„Tehát Orbán Viktor megkötné az Európai Parlament kezét, ahogy azt már megtette odahaza a magyar parlamenttel, a független médiával, a bíróságokkal, a civil szervezetekkel, a tudósokkal. Jól látható, hogy mindez egy putyini diktatúrához vezet majd előbb-utóbb” – kommentálta a miniszterelnök szavait Guy Verhofstadt, a magyar miniszterelnök egyik legélesebb bírálója. 

Fotó: Alexandros Michailidis / POOL / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. június 23. 08:08
Van egy állandó érzésem, hogy titkon mindenki várja, hogy feltűnik a patrónus és megvédi a szarságoktól, de már Harry Potternek is rá kellett jönnie, hogy kurvára senki sem fog betoppanni, ha akarsz valamit, magadnak kell kirántanod önnön magadat a mocsárból, mint Münchausen bárónak.
VeJoLa
2021. június 22. 15:29
Ti meg Euroszmániához vezettek bennünket, ahol az eunoch őshonosak őrzik a megtért feministákat igazhitűek háremeiben.
fonak
2021. június 22. 11:11
Elment ez már fogorvoshoz, vagy most is így néz ki? Most már jöhet Magyarországra, itt olcsón megcsinálják a fogait.
KBA98
2021. június 22. 11:09
Ilyen mocskos világot még a legbomlottabb elme sem tudott volna valaha kitalálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!