Fekete-Győr: EU-s szinten kell fellépnünk a választási csalások ellen!

2021. június 21. 18:04

Az Orbánok, Putyinok, Le Penek egy gyenge, szétesett Európában érdekeltek – írta közösségi oldalán a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

2021. június 21. 18:04
null

Amint arról korábban beszámoltunk, Facebookon jelentette be Fekete-Győr András, hogy hétfőn hajnalban európai turnéra indul, nyolc nap alatt nyolc országba kíván ellátogatni: Franciaország az első megálló, onnan pedig Belgium, Hollandia, Németország, Észtország, Finnország, Nagy-Britannia és végül Ausztria lesz a menetrend.

„Néhány francia lapnak adott interjú után a Momentum francia testvérpártjával, az Emmanuel Macron francia elnök által alapított En Marche képviselőivel találkoztunk és beszélgettünk” – kezdte a Momentum miniszterelnök-jelöltje bejegyzését az első franciaországi napja után. 

Fekete-Győr és az En Marche EP-képviselője, Valérie Hayer Franciaország uniós soros elnökségéről beszéltek: „Arra hívtam fel a figyelmét, hogy ebben a fél évben komolyan ellenőrizniük kell a választások tisztaságát az EU-s országokban:

mind a keleti diktatúrák befolyási kísérletei, mind a Fideszhez hasonló kormánypártok demokráciaromboló lépései súlyos hatással lehetnek egész Európára” 

– fogalmazott Fekete-Győr.

A momentumos politikus szerint élen jár ebben az Orbán-kormány, amely „nem csak Putyintól és a Kínai Kommunista Párttól fogad el bármilyen segítséget, de minden demokratikus intézményt a saját hatalmi érdekeinek szolgálatába állít – például az ügyészség elfoglalásával, vagy épp a független médianyilvánosság lebontásával.” Fekete-Győr úgy vélekedik, hogy az „Orbánok, Putyinok, Le Penek” egy gyenge, szétesett Európában érdekeltek, míg a Momentum és Macron egy erős, nagyhatalomként viselkedő Európai Unióban, amely kész szembeszállni a kínai és orosz nyomulással.

„A találkozón egyértelművé tettem az En Marche EP-képviselőjének:

2022 után Magyarország visszatér a nyugati útra – és együtt tesszük erőssé Európát” 

– zárta bejegyzését a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Kép forrása: MTI/Mónus Márton

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wasserwoman
2021. június 22. 10:02
annyira gyenge vagy, gondolom a macronpártból ahuszadik senkihez tudtál eljutni
Pista6
2021. június 22. 06:12
Bandi akkor amerikába kellene menned ha a választási csalások ellen akarsz fellépni, tavaly ott több halott szavazó volt mint Magyarország népessége.
Hokakoka
2021. június 21. 23:51
Jaj hagyad már Bandi...próbálsz nagyokat mondani, hogy rád is figyeljenek egy picit, ......de mindenki telibe szarja azt a buzi fejed:-)
bpe
2021. június 21. 23:19
ágaskodó kisegér, cin-cin-cin!!! :3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!