Leszbikusok, transzok és muszlimok estek egymásnak a francia Pride-felvonuláson

2021. június 29. 12:40

Rendhagyó módon a muszlim bevándorlók által lakott Saint Denis-ben tartották az idei Pride felvonulást Franciaországban, ám az érzékenyítés többnyire kudarcot vallott.

2021. június 29. 12:40
null

A menetet szervező Inter-LGBT szóvivője, Matthieu Gatipon azzal indokolta a helyszín megválasztását, hogy a felvonulók nyíltan kiálljanak Mila, a leszbikusságát felvállaló muzulmán hátterű francia kamaszlány mellett, „aki másfél éve rettegésben él, miután többen is halálosan megfenyegették, amiért kritizálta az iszlám vallást.” Több felvonuló a „Je suis Mila”, vagyis Mila vagyok feliratú pólóban jelent meg a rendezvényen, ám a V4NA hírügynökség beszámolója szerint „homoszexuális muszlimok több szemtanú szerint inzultáltak egy meleg fiút, aki Mila nevével ellátott pólóban jelent meg a rendezvényen. Az agresszorok egyike azóta már törölte magát a közösségi oldalról, de egy korábban készült képernyőfotón látszik, hogy fehérellenes bejegyzése is volt a Twitteren.”

 

 

Egy fiatal lány arról számolt be a Twitteren, hogy trágár szavakkal sértegették, mivel Milát támogató táblával jelent meg a felvonuláson. A tweet szerint alig egy óra alatt annyi sértést kapott, hogy „inkább a szégyen menetének nevezné a rendezvényt a büszkeség menete helyett”.

 

 

A felvonuláson leszbikus és transszexuális felvonulók a tettlegességig fajulva estek egymásnak, a feleket a rendőrség választotta szét. 

 

 

Nyitókép: RAPHAEL KESSLER / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2021. július 02. 03:03
Európa 20 év múlva egy horrorcirkusz lesz... Kezdem azt érezni, hogy a Föld egy földönkívüli Big Brother Show, ami új rendezőt kapott, akinek kicsit vad a fantáziája. Muszlimok vs Buzik, Demens Amerikai elnök vs Kövér szemüveges koreai hülyegyerek. Amíg itt Európában azon vitatkoznak nagyjaink, hogy mennyi hormont toljanak Pistikébe, hogy kinőjön a cicije, addig Micimackó elfoglalja egész Ázsiát és Afrikát. Eközben Elon Musk robothadsereget küld a Marsra, az itteni mozgássérültekből pedig beültetett agychippel szuperzsarukat alkot. WTF?
Gáspár
2021. június 29. 23:43
Csak nehogy begyűrűzzön mint a La Marseillaise!
Bátya62
2021. június 29. 22:57
Alakul...
fbandus
2021. június 29. 20:47
Odamennek a pofonért és amikor megkapják csodálkoznak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!