Egyetlen régióban sem győzött Marine Le Pen pártja a második fordulóban

2021. június 27. 21:05

A regionális választások másik nagy vesztese Emmanuel Macron pártja, amely a célul kitűzött 15 százalékos támogatottságot sem érte el.

2021. június 27. 21:05
null

Nem sikerült győznie egyetlen régióban sem a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülésnek a franciaországi regionális választások vasárnap tartott második fordulójában nagyon alacsony, alig 35 százalékos részvétel mellett – derült ki a francia televíziók által ismertetett exit poll eredményekből.

Jóllehet az első forduló után a déli Provence-Alpes Cote d'Azur régióban a Nemzeti Tömörülés jelöltje, Thierry Mariani által vezetett lista állt az élen, a második fordulóban a jobbközép Köztársaságiak listája győzött 57,7 százalékkal. A 13 európai régió többségét, hetet eddig az ellenzéki jobbközép Köztársaságiak irányították, hatot pedig a szintén ellenzéki baloldal, s a felmérések szerint a következő hét évben is ugyanilyen arányban fog megoszlani a hagyományos pártok között a régiók vezetése. A Nemzeti Tömörülés mellett a regionális választások másik nagy vesztese Emmanuel Macron pártja, amely a célul kitűzött 15 százalékos támogatottságot sem érte el.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. június 28. 15:24
ott nem lehet rasszista képviselő! csak nálunk a Bíró!
Isten jobb keze
2021. június 28. 11:11
Ez a csaj véletlenűl nem orbán haverja?? Az átok utól érte őt is xdxd
konfucius
2021. június 28. 09:58
Nyaralni voltam, nem értem rá rádiót hallgatni, de ma reggel a Sudradio-ban kicsit taglalták az eredményeket. Volt interjú egy RN politikussal is, aki nem látta olyan drámaian a helyzetet, mint a riporterek (Cécile de Minibus és Patrick Roger). Én annyit tennék hozzá, hogy az RN nem tudott mozgósítani, miközben a jobboldal meg igen. Évek óta az a véleményem, hogy Marine vissza kellene h vonuljon. Ha érdemi beleszólást akarnak az ország sorsába, akkor muszáj lenne még egy rebrandement-t lezavarni. Tudom, ez kicsit úgy hangzik, mint amit vona csinált, és aztán Jakab a Jobbikkal. Nem muszáj ezt elvtelenül. De be kell látni, hogy Marine-nal az élen a RN sosem lesz elnököt adó alakulat.
airmax
2021. június 28. 09:52
Macronnal pontosan az a helyzet, mint ami volt nálunk Bajnaival... felépítettek a karaktert a soros agytrösztben... Eladták a terméket a magyaroknak... Csakhogy a magyaroknek nem kellett... Macron pont ugyanaz a Goldmann Sachs-os pénzmajom mint Bajnai... A franciák benyalták a marketinget a fiatalos megújulásról stb... De aztán kiderült nekik, hogy nem is az a bajuk amit Macron gyógyítana... Amúgy még jó darabig nem jönnek rá mi a bajuk, mert egyszerűen TILOS kimondani azt ami a bajuk... ez nem segít a megoldásban... A derék francia honpolgár egyre inkább azt érzékeli,. hogy valami nem stimmel, és egyre dühösebb hogy nem csinál senki semmit, pedig alig várja, hogy "..csináljon már valaki valamit..." Elárulom... Nem fog... Mert még csak meg sem lehet beszélni a VALÓDI PROBLÉMÁT... Ha Bajnait választottuk volna, nálunk is ez lenne... Menne a dezinformáció gyártás maszatolás stb. Láthatjuk a nagy uniós habverésből, hogy azért komoly bátorság kell az igazság kimondásához, mert azonnali megtorlás következik a birodalmi aktivista hálózat részéről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!