Atomerőművet épít Bill Gates

2021. június 03. 16:48

Egy „nyugdíjba vonuló” szénerőmű helyén emel új generációs atomerőművet Bill Gates cége.

2021. június 03. 16:48
null

A Bill Gates nevével fémjelzett TerraPower LLC és a PacifiCorp energiacég Wyomingban fogják felhúzni a Natrium reaktor kísérleti demonstrációs erőművét – írja  a Yahoo News. 

A Natrium reaktor alapja az, hogy nem néhány nagy reaktortest adja az energiát, hanem sok kisebb. A szakértők szerint elengedhetetlen lesz a jövő karbonsemlegességéhez mert ezek az új generációs reaktorok ráadásul más üzemanyagot is használnak, mint a korábbiak.

A projekt egy 345 megawattos nátriumhűtésű gyorsreaktort működtet majd olvadt só akkumulátorokkal. Tavaly a TerraPower szerint nagyjából egymilliárd dollárra rúgott volna a megépítése. A cég elnöke, Chris Levesque szerint hét év szükséges ahhoz, hogy elkészüljenek vele.

Nyitókép: Ludovic Marin / AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. június 03. 21:10
Komolyan ezek a libcsik napi szinte fossák önmagukat számon Egyik nap azért vonyítanak hogy nem kell az atom, más nap meg egy libcsi főhüje(j) atomerőművet épít! Van ezeknél nagyobb kretén az univerzumban?!
MZperX
2021. június 03. 20:53
Nem kell hozzá költséges eljárással uránt dúsítani. Természetes uránnal működik.
balsors
2021. június 03. 20:21
A zöldek most lilulnak.
szemlelo
2021. június 03. 20:07
Neki szabad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!