Angela Merkel gratulált az új izraeli kormányfőnek

2021. június 14. 09:37

A kancellár kiemelte, hogy Németország továbbra is teljes erejével síkraszáll Izrael biztonságáért és a közel-keleti békéért.

2021. június 14. 09:37

Angela Merkel német kancellár gratulált Naftali Bennettnek a sikeres kormányalakításhoz és megválasztásához Izrael új miniszterelnökének.

Németország kiáll a közel-keleti békéért

A kancellár vasárnap késő este kiadott közleményében kiemelte, hogy Németország „továbbra is teljes erejével síkraszáll Izrael biztonságáért és a közel-keleti békéért”.

Németországot és Izraelt „egyedülálló barátság köti össze”, amelyet Németország még inkább el akar mélyíteni – írta Angela Merkel, hozzátéve, hogy szoros együttműködésre készül izraeli kollégájával.

„Kívánok Önnek és Izrael minden polgárának erőt, összetartást és sikert a soron következő feladatok megoldásához” – írta a német kancellár.

Nagykoalíció vetett véget Netanjahu korrszakának

A Naftali Bennett vezette koalíció vasárnap este szerezte meg a kormányalakításhoz szükséges többséget az izraeli parlamentben. A Jobbra (Jamina) nevű jobboldali párt politikusa a szavazás utáni percekben le is tette a hivatali esküt. Ezzel véget ért Benjámin Netanjahu konzervatív miniszterelnök 12 éves kormányzása.

A koalíciós megállapodás értelmében a ciklus felénél – két év múlva – Jaír Lapid külügyminiszter, a centrista Van Jövő (Jes Atíd) párt vezetője veszi át a miniszterelnöki tisztséget.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2021. június 14. 10:02
De sietős volt...
MZperX
2021. június 14. 09:53
Az alma nem esik messze...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!