Válaszcsapás: az izraeliek megölték a Hamász egyik vezetőjét

2021. május 10. 22:13

„Aki minket megtámad, súlyos árat fog fizetni” – mondta Benjamin Netanjahu, és arra figyelmeztetett, hogy a harcok egy ideig még folytatódhatnak. 

2021. május 10. 22:13
null

Az izraeli hadsereg közölte, hogy légicsapásokat mért a Gázai övezetre, megölve a Hamász egyik katonai vezetőjét, válaszul az Izraelre kilőtt rakétákra – közölte az Aljazeera. Az Arab News értesülései szerint 20 palesztin halt meg, köztük kilenc gyermek. A beszámolók szerint asz utóbbi évek legvéresebb összecsapása volt ez. 

Az Izraeli Hadsereg azt állítja, hogy az állítólagos gyerekek egy olyan rakéta becsapódása miatt halhattak meg, amit a gázai terroristák lőttek ki Izrael felé, Benjamin Netanjahu miniszterelnök azzal vádolta a Hamaszt, hogy a Gázától északra mintegy 100 kilométerre található Jeruzsálem elleni rakétatámadással átlépte a „vörös vonalat”.

Netanjahu szerint elhúzódhat a konfliktus
„Aki minket megtámad, súlyos árat fog fizetni” – mondta, és arra figyelmeztetett, hogya harcok egy ideig még folytatódhatnak. 

A Hamász azért kezdett rakétatámadásokat Izrael ellen, mert az al-Aksza mecset körüli délelőtti összecsapásokban izraeli rendőrök hatoltak be a Templomhegyre, ahol az összecsapásokban megsebesült 21 rendőr és 305 palesztin, akik közül a Vörös Félhold közlése szerint 228 embert különböző kórházakba szállítottak, és heten súlyos sérülést szenvedtek – írta meg a HVG. 


„Tágabb értelemben mélyen aggaszt minket Izrael, Ciszjordánia és a Gázai övezet helyzete, beleértve a jeruzsálemben zajló erőszakos konfrontációkat” – mondta.

Az izraeli katonaság szerint jóval több mint 50 rakétát lőttek Izraelre az este folyamán, többségük a határ közelében fekvő dél-izraeli városok felé irányult. Izrael légicsapásokkal válaszolt a Hamász célpontjaira Gáza egész területén. A hadsereg szerint rakétavetőket és nyolc fegyverest vettek célba.

Többszáz sérült volt mindkét oldalon

A palesztin Vörös Félhold szerint több mint 300 palesztin sérült meg, köztük 228 főt kórházakba vittek kezelésre. A rendőrség szerint 21 tiszt sérült meg, közülük három került végül kórházba. Az izraeli mentők szerint hét izraeli civil sérült meg a nap folyamán. 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn zárt konzultációt tartott a helyzetről, az Egyesült Államok és az Európai Unió „mély aggodalmának” adott hangot a jeruzsálemi zavargások miatt, felszólítva Izraelt, hogy ne hajtsa végre a korábban tervezett, és a zavargásokat kiváltó kilakoltatásokat.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
solothurn
2021. május 11. 09:24
A palesztin nők általában 5...8 gyermeket szülnek. A zsidóknál az arány (még az oroszországi import vérfrissítés után is) 2 alatt van, inkább 1,8 a statisztikai átlag. Két évtizeden belül a demográfia (sajons) betemeti és elnyeli Izraelt.
civis72
2021. május 11. 08:43
Röszkénél is a porontyok mögé bújtak szegény migráncsok
mokány
2021. május 11. 03:34
Aki még nem tudná : A sufnituning kályhacső palesztín rakéták hatására megszólal a riasztócsengő. Az izraeli lakosságot óvóhelyekre vezénylik éjszaka .
szeekely
2021. május 11. 02:36
Persze letagadjak es visszaforditjak a vadat. A szokasos aljaskodas. Eljen Orban Viktor es Binjamen Nyetanyahu orokke tarto, bekes es megbonthatatlan baratsaga. Most mar szabad a kinai ujgur es az erdelyi magyar gyermekekre is lo"ni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!