Újabb rakétatámadásokkal folytatódnak a palesztin-izraeli harcok

2021. május 15. 07:36

Palesztin orvosok közlése szerint legalább négy ember életét vesztette a légi támadásokban a Gázai övezet északi részén.

2021. május 15. 07:36
null

Szombatra virradó éjjel is folytatódtak a harci cselekmények Izrael és a palesztin dzsihadista szervezet, a Hamász között: utóbbi rakétákkal támadta Izraelt, Izrael pedig légi csapásokat mért a Hamász állásaira.

Palesztin orvosok közlése szerint legalább négy ember életét vesztette a légi támadásokban a Gázai övezet északi részén. Helyi lakosok elmondása szerint Izrael a tengerről naszádokról is lőtte a területet, ám ezek közül egyetlen lövedék sem csapódott az övezetbe. Ugyancsak palesztin közlés szerint az izraeli légierő romba döntött egy mecsetet.   

Mindeközben Izrael két déli nagyvárosában meg-megszólaltak a légiveszélyre figyelmeztető szirénák rakétatámadások miatt, amelyeket a Hamász magára vállalt.   

A konfliktus e hét hétfőn csapott át fegyveres összetűzésbe. Palesztin oldalon már 132 a halálos áldozatok száma, közülük 32 gyermek és 21 nő. Az izraeli támadásoknak – palesztin orvosok közlése szerint – csaknem ezer sebesültje is van.    Izraeli részről nyolc halálos áldozatról – köztük két gyerekről – számoltak be szombat hajnalig.

(MTI/Fotó: MTI/AP/Halil Hamra)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2021. május 15. 08:58
1848-ban Prágában volt az első (Pán)Szláv Kongresszus, amelyben az orosz küldött, még nem anachista Bakunyin habzó szájjal szidta a magyarokat a "vendéglátokkal" és a többi szláv küdöttel együtt. Kábé a Bach-korszaktól fogva, amikor cseheket "ejtőernyőztek" FerencJóskáék a magyar közigazgatásba, "ausztroszlávizmusként" folytatódott és "pragmatikusabb" lett, a "guruló rubeleket" nem utasították vissza. Ez a druzsba 1945 után, amikor a sztálini szovjet érdekszférába kerültek ők is, felemás módon folytatódott. Aztán jott a "bársonyos forradalom" és elkezdődött az "elszakadás", amely most itt tart.
civis72
2021. május 15. 08:50
Izraeli részről nyolc halálos áldozat 2000 valahányszáz rakétával ? ... A jutubon meg a buckalakók azt terjesztik , hogy a vaskupola rendszer összeomlott ...pfff...arab seggfejek felkelése...szerintem ezek a segélyekre hajtanak ...telesírják majd a világot a szenvedésükkel mint a cigányasszony a tanácsházán
NeMá
2021. május 15. 08:07
Erre bezzeg van lóvé! A vakcinákat osszuk ezeknek a "szegényeknek"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!