Transznemű játékvezető bíráskodott egy izraeli focimeccsen

2021. május 04. 21:44

Sapir Berman sporttörténelmet írt a közel-keleti országban.

2021. május 04. 21:44
null

A tegnapi Hapoel Haifa–Beitar Jerusalem találkozó nem a hazaiak 3-1-es győzelme miatt marad emlékezetes, hanem azért, mert az 5. fordulóból bepótolt meccsen ténykedett először transznemű játékvezető az izraeli élvonal történetében. Sapir Berman örült, hogy a futballisták már nőként szólították meg – írja a Magyar Nemzet.

Sapir Bermant most először vezetett meccset azután, hogy

múlt kedden bejelentette, transznemű lett.

A 26 éves játékvezető elmondta, hogy belül mindig is nőnek érezte magát, már fiatalon is. Elárulta, hogy a labdarúgók már elkezdték a női megszólítást használni, amikor beszélnek hozzá héberül. „Valóban úgy érzik, hogy szeretnének valahogyan részt venni ebben a folyamatban, és amikor nem lenne szükséges, akkor is nőként szólnak hozzám. Hálás vagyok érte” – fogalmazott Sapir Berman, akit a CNN idézett.

Az izraeli bíró korábban úgy fogalmazott, szeretne magasabb szinten, hazája bajnokságán kívül is dolgozni, így az is elképzelhető, hogy egy napon a nemzetközi kupákban vagy válogatott meccseken láthatjuk. Egyébként nem ő az első transznemű játékvezető a futballban, a brit Lucy Clark 2018-ban tűnt fel.

Ez volt az első lépés a hosszú és csodálatos utazásban. Sapir, büszkék vagyunk rá, hogy veled tehettük meg” – köszöntötték az Izraeli Labdarúgó-szövetség Twitter-oldalán a bírót.

Nyitókép: Twitter

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2021. május 06. 10:05
Ki kérdezte? Mitől fontos ez? A cipőméretét is minden focirajongónak is ismernie kell meccs előtt? Vagy hogy van-e körömgombája? Kit érdekel, hogy a foci bíró kivel és hogyan kefél, vagy nem kefél, kisvasútnak vagy repülőgépnek képzeli magát, vagy a felesége bugyijába bújik? Miért fontos ez, és miért nincs felnőtt ember a közelben, aki megtanítaná hogy ez a - körülöttemforogavilág mindenkifoglalkozzonvelem - viselkedés nagyon gyerekes?
Szőke Ciklon
2021. május 06. 10:05
Na, akkor FIFA megtalálta a BEK-döntő bíráját! Partjelzőnek meg megbíz két büszke buzit, lehetőleg feketét, vonalbíróknak két melles heréltet, FIFA ellenőrnek meg talán Alföldit.
Pneumaticus
2021. május 06. 07:31
A képen egy férfi látható. Az ég kék. A fű zöld. A Föld kering a nap körül. A többi babona és őrület! Az agyamat nem adom!
briganti
2021. május 05. 23:53
Na végre! Éljen! Mióta tipródtam már ezen a kérdésen!!!! Végre! Akkor lesz világbéke is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!