Nem rakodták be az Izraelnek szánt fegyverszállítmányokat az olasz kikötői munkások

2021. május 25. 21:51

A három legnagyobb olasz szakszervezet már pénteken sztrájkkal fenyegetett az ügyben.

2021. május 25. 21:51
null

„Olasz kikötői munkások sztrájkkal fenyegetve akadályozták meg egy Izraelnek szánt fegyverszállítmány kihajózását Ravennából” – jelentették kedden hírügynökségek.

Az érintett hajózási társaság kedden elállt attól, hogy a szállítmányt továbbítsa egy izraeli kikötőbe, miután a kikötői munkások megtagadták, hogy berakodják a fegyvereket, robbanószereket és más hadianyagokat,

amelyek tovább éleznék az Izrael és a Gázai övezetet irányító radikális iszlamista Hamász közti konfliktust.   

A három legnagyobb olasz szakszervezet már pénteken sztrájkkal fenyegetett az ügyben. „Megtagadjuk, hogy bűnrészesei legyünk egy olyan háborúnak, amely polgári áldozatokat követel a szörnyű harctéren” – olvasható közleményükben. A munkásképviseletek nem sokkal korábban szereztek tudomást arról, hogy egy hajó Ravennában hadianyagokkal teli konténereket készül berakodni. A hajózási vállalat döntését követően a szakszervezetek győzelemről beszéltek és lefújták a sztrájkot. „Tisztában vagyunk azzal, hogy a palesztin és az izraeli nép békéjét szolgáló cselekedetünk nem bír döntő jelentőséggel a konfliktus enyhítésére, de akkor is fontosnak és elkerülhetetlennek tartottuk, hogy üzenjünk” – áll a szakszervezetek keddi közleményében.   

A ravennai kikötő munkásai ezzel a konkrét cselekedettel akarnak hozzájárulni a konfliktus rendezéséhez, amely megteremti a béke feltételeit az izraeli és a palesztin nép között és utóbbi jogát arra, hogy békében élhessen szabad és független államában” – tették hozzá.   

Május 21-re virradóra tűzszünet lépett életbe Izrael és a Gázai övezetet vezető Hamász radikális palesztin szervezet között, tizenegy napon át tartó rakétaháborút követően. A palesztin szélsőséges szervezetek mintegy négyezer rakétát lőttek ki a zsidó állam területére, amire Izrael légicsapásokkal válaszolt, több száz gázai célpontot támadva. A kölcsönös vérontásban a Gázai övezet mintegy 250 lakója és 13 izraeli vesztette életét. A bombázásban továbbá kétezer palesztin sebesült meg.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2021. május 27. 11:25
Csak ámulok és bámulok. Fogadjunk ugyanezek a melósok a palesztinának szánt rakétákat dupla gyorsasággal bepakolnák, és sárga pántlikával átkötöznék. Engem nem nagyon lehet megvádolni izrael állam iránti feltétlen odaadással, de ez már kezd kicsit erős lenni, ahogy mindenki összezár a zsidók ellen. Ha ma az mszp (és ez alatt a szarkoalíció bármelyik másik pártja is értendő) be akarná vetni bácsfi diánát, hogy a magyar közbeszéd torz ábrázolásával lejárassa a kormányt, akkor nem karlendítéssel produkálná magát, hanem tórát olvasna és a pajeszát mutogatná a fotóriportereknek. A nemzetközi sajtó szörnyűlködne, hogy micsoda zsidó túlburjánzás van Magyarországon.
MayorAnna
2021. május 26. 15:02
A kikötői kommunista lumpenprolik fityiszt mutatnak a népirtó/apartheid Izraelnek. Mongyuk (sic), élősködik elég zsidó Európa-szerte - majd berakogggyák a cuccot. Hadd folytatódjanak a háborús bűnök zavartalanul.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. május 26. 14:08
Hogy ajvékol és nyekereg a sok zsidó meg a filoszemita csicskásaik! Nagyon jó hír!
betamás89
2021. május 26. 11:09
Én az vállalat vezetősége helyében az összes ilyen munkást kirúgtam volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!