Már Tel-Avivot lövi a Hamász

2021. május 11. 20:18

A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak óvóhelyeiken. A Washington Post szerint a Hamász azt állítja, 130 rakétát lőttek ki a területre.

2021. május 11. 20:18
null

Megszólaltak a légvédelmi szirénák Tel-Avivban és Közép-Izraelben, a Times of Israel szerint Gázából lövik a várost – számol be a Neokohn. Az izraeli lap szerint robbanásokat hallani a környéken, a Vaskupola valószínűleg részben elfogta a rakétákat.

Elfogórakétát lő ki az izraeli hadsereg Vaskupola légvédelmi rendszere a Gázai övezet palesztin fegyvereseinek rakétatámadása ellen Askelónban 2021. május 11-én.<br>Fotó: MTI/AP/Ariel Schalit
Elfogórakétát lő ki az izraeli hadsereg Vaskupola légvédelmi rendszere a Gázai övezet palesztin fegyvereseinek rakétatámadása ellen Askelónban 2021. május 11-én.
Fotó: MTI/AP/Ariel Schalit

A jelek szerint a tegnapi jeruzsálemi incidens után masszív rakétatámadást indított Izrael középső része ellen a Hamász, több hullámban érkeztek a rakéták.

A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak óvóhelyeiken

A Washington Post szerint a Hamász azt állítja, 130 rakétát lőttek ki a területre.

A The Times of Israel című angol nyelvű hírportál szerint hat ember sérült meg, köztük egy ötéves kislány.    Ideiglenesen leállították a tel-avivi Ben Gurion repülőtér forgalmát, egy oda tartó járat visszafordult a ciprusi reptérre. Az ország középső részén is az óvóhelyek közelében kell tartózkodni a lakosoknak. Kedd este hírügynökségi jelentések szerint a Gázai övezetben összedőlt egy 13 emeletes lakóépület egy izraeli légi csapás következtében, hárman megsebesültek. A toronyházban működött a Hamász politikai vezetésének egy irodája is. Röviddel a légi csapás után a Hamász és az Iszlám Dzsihád közölte: válaszul Tel-Aviv irányába fognak rakétákat kilőni.

 

Címlapképen: Elfogórakétákat lő ki az izraeli hadsereg Vaskupola légvédelmi rendszere a Gázai övezet palesztin fegyvereseinek rakétatámadása ellen Askelónban 2021. május 11-én. Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
filamer
2021. május 12. 19:32
Mindkét oldal kompromisszumai nélkül nincs béke, nincs békeszerződés, és nem lesz megnyugvás sem. De ehhez talán szóba kellene állni egymással - első lépésként. Totális győzelmet a németek sem tudtak aratni a technikai fölényük ellenére, vélhetően Izrael sem fog totális győzelmet aratni. De talán elkerülhető lesz a totális népírtás...
Türelem
2021. május 11. 21:23
Lapid, Bennet,Liberman, a zsidóság árulói, Izrael létét Bibi képes garantálni. Most egy Ariel Sharonra VAN SZÜKSÉGE IZRAELNEK.
Pipas 3
2021. május 11. 21:13
Lesz itt vérfűrdő az biztos, Izraeli hadsereg megtorlása az biztos hogy kemény lesz! Én csak az ártatlan embereket sajnálom! .... minden oldalról....
Senki Alfonz
2021. május 11. 20:32
Nem kellene valahogy visszafogniuk magukat a zsidóknak? Elvettek országot, városokat, most már házak szintjén lopnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!