Videón, ahogy egy fegyverszakértő arcába robbant a távcsöves puskája

2021. május 06. 17:06

Súlyos sérüléseket okozott a férfinak a szétrobbanó ötvenes kaliberű fegyver.

2021. május 06. 17:06
null

A Kentucky Ballistics néven videókat gyártó Scott be akarta mutatni videójában, ahogy kilő egy ritka töltényt a Serbu RN 50 típusú távcsöves puskájával, de a kamerával rögzíteni kívánt lövés besült, a puska pedig a férfi arcába robbant – írja a LADBible.

Scott azt mondta, maga a fegyver teljesen rendben működött, korábban is használta. A videóban is használt régi, ma már nem gyártott 50 BMG SLAP típusú lőszerről azt hitte, katonai gyártmány, csak a fegyver elsütésekor esett le neki, hogy baj van. A ravasz meghúzása után szinte rögtön felrobbant a puska.

Az acélból készült töltény az orrát és az arccsontjait több helyen eltörve a fejébe fúródott, a felrobbanó fegyver egyik darabkája pedig a nyakán is eltalálta, szétroncsolva az itt futó vénákat, végül ugyanez a darabka a jobb tüdejét is átszúrta.

Arra nem emlékszik egészen pontosan, hogy ezután mi történt körülötte, mert a robbanástól szinte azonnal megvakult. A baleset után több műtéten is átesett már, az orvosok szerint szeme teljesen fel fog épülni. A balesetről készült felvételen a 4. perctől kezdődően látható a robbanás:

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
10mmAuto
2021. május 07. 13:16
Ja és 5 éve a rendőrségnél lőkiképző tiszt is. Szép példamutatás a képzendő kollégák előtt.
10mmAuto
2021. május 07. 11:40
Kezdjük ott, hogy nem fegyverszakértő! Nem szerepel sem a mezei, sem az igazságügyi fegyverszakértők listáján Kentuckyban. De nem is kell fegyverszakértőnek lenni ahhoz, hogy ilyet nem csinálunk. Elég, ha egy kicsivel tájékozottabb valaki az átlagnál a fegyverek terén, plusz nem nagyarcúskodik. Ezt a lőszertípust nem erre gyártották. Leváló köpenyes, űrméret alatti, wolfrám magos, páncéltörő, melyet az M2-es nehézgéppuskához fejlesztettek. Kifejezetten tilos az ilyen jellegű fegyverekbe tölteni, csőszájfék alkalmazásával (a felvételen látható) meg főképpen. Még a komondottan katonai célra gyártott M107-be (amúgy szinte az összes .50 kaliberű puskába) is tiltott. Méretei sem teljesen egyeznek a többi .50 BMG lőszerével, így már a töltényűrbe sem passzol, öntöltő fegyvereknél már ott probléma adódhat. A felvételen látható fegyver töltési rendszere hasonlít az orvvadászok által saját maguk készített, az ütőszeget is magában foglaló, a csőfart egy menetes "kupakkal" záró fegyverekéhez. Nem is értem, a gyártó hogy kaphatott engedélyt. Biztosított állapotban is bármikor elsülhet, mivel az ütőszeg teljesen szabadon hozzáférhető, kívülről bárhonnan ütés érheti. Az üzlet, az üzlet, így lehet a közönségnek 1000 Dollár alatt, .50 BMG fegyvert eladni. Az emberről csak annyit, hogy egy magáról finoman szólva többet képzelő hebrencs, aki szabadidejében a gyerekei nevelése helyett, a határokat feszegetve, veszélyes, sokszor a fegyveres szakma szabályait figyelmen kívül hagyó, tiltott dolgokkal fűszerezett hatásbemutatókat tesz fel a YT-ra, saját logoval, amit levédetett. Követői közül sokan támogatják anyagilag. Ebből fedezi a felvételekhez szükséges speciális kamerák és eszközök beszerzését, lőszer- és fegyvervásárlást, plusz kapcsolatai révén más fegyverek kölcsönzését. Valamint másodállásban, jövedelmi forrásként sem jön rosszul neki. A szomorú a dologban, hogy ezzel a hozzáállással, mentalitással, negatív példamutatással, főállásban majd 10 éve a Kentucky rendőrség állományában teljesíthet (vagy ezek után már csak teljesíthetett) szolgálatot.
Gullwing
2021. május 07. 09:09
Nem sokat ért a védőszemüveg: az volt az elsö ami kapitulált.
XSXS
2021. május 07. 03:11
Olcso puska.+Tultoltott loszer.=Csorobbanas. Innentol kezdve lottozzon. Az 5/90 lotto otos fonyeremeny nagyobb valoszínusegu,mint egy ilyen robbanast tulelni. Masodik szulinap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!