Izrael-ellenes tüntetést tartottak Manhattanben

2021. május 13. 07:49

Nem messze a felvonulóktól több tucat Izrael-párti tüntető is megjelent, így a helyszínen lévő rendőrök jelentős részét lefoglalta a két oldal szétválasztása.

2021. május 13. 07:49

A Neokohn beszámolója szerint több ezer palesztinbarát New York-i tüntetett Manhattan belvárosának utcáin kedden Izrael Gázai övezet elleni rakétatámadásai miatt.

A „gyűlés Palesztina megmentéséért” névvel meghirdetett tüntetés a New York-i izraeli konzulátus környékéről indult, majd a Times Square felé vonult a tömeg, lezárva a 42. utcát. Eközben a következő jelszavakat skandálták: „Védjük meg Jeruzsálemet”, „Gáza támadás alatt”, „Nincs több pénz az izraeli bűnökre”, „Szabad Palesztinát” és „Vessünk véget azonnal a megszállásnak!”.

Nem messze a Palesztin-párti felvonulóktól több tucat Izrael-párti tüntető is megjelent, így a helyszínen lévő rendőrök jelentős részét lefoglalta a két oldal szétválasztása.

A helyi hírügynökségek beszámolója szerint a rendvédelmi erők számos letartóztatást hajtottak végre, de a feszült hangulatú megmozduláson kisebb atrocitásokat leszámítva nagyobb incidens nem történt.

Szerda estére a Times Square-re Izrael-barát tüntetést hívtak össze.

Előzmények

Az elmúlt napokban mintegy 1500 rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből, az izraeli hadsereg pedig megtorló csapásokat hajtott végre Gázában.

Csütörtökre virradóra a jelenlegi konfliktus során először Izrael északi részében is megszólaltak a légvédelmi szirénák. Eddig csak az ország központi és déli régiói voltak veszélyben.  

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2021. május 13. 15:20
Az arab-palesztin történelmet csak 1948 után kezdték kitalálni, és még ez a folyamat is csak a Hatnapos Háború után kapott lendületet. Hogy ebben mekkora cinizmus játszott szerepet, azt jól érzékelteti a Trau című holland lap 1977. március 31-i száma, ebben nyilatkozott ugyanis a kérdésről – igazi szemérmetlen őszinteséggel – Záhir Muhszein, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet végrehajtó bizottságának tagja. Posztunkat zárjuk az ő szavaival: A palesztin nép nem létezik. A palesztin állam megalakítása számunkra csak eszköz, hogy az arab egység kedvéért fokozzuk Izrael állama ellen a harcunkat. A valóságban ma nincs különbség jordánok, palesztinok, szírek és libanoniak között. Ma csakis politikai és taktikai okokból beszélünk a palesztin nép létezéséről, lévén az arab nemzeti érdekek azt követelik, hogy a cionizmussal szemben mutassuk be egy palesztin nép létezését. http://miertcion.blogspot.com/2008/03/kik-azok-palesztinok-hol-van-az.html
koronaszepe
2021. május 13. 15:10
http://cikkek.soti.ca/who-ruined-gaza.html
Szuverén maffiaállam
2021. május 13. 13:01
Érdekes, hogy a Mi Hazánk lapít. New York szabad város.
Akitlosz
2021. május 13. 12:59
Van abban némi ráció, hogy úgy számozzák az utcákat. Így nem kell azokat annyiszor átnevezni, mint mondjuk Budapesten. Bár az ókori, középkori módszer sokkal jobb volt, amikor a jelleget adó funkcióról, épületről nevezték el a közterületet és nem politikai alapon. Templom domb, Piac tér, Fő tér, Iskola utca, Tímár utca stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!