Nem támogatja jelöltjét Macron pártja, amíg hidzsábot visel a szórólapon

2021. május 14. 17:48

Sara Zemmahi pártja szeretne minden vallási jelképet mellőzni a kampány során.

2021. május 14. 17:48
null

Stanislas Guerini a La République En Marche (LREM) pártvezetője a francia RTL-nek nyilatkozva arról beszélt: nem támogatja a párt egyik jelöltjüket, Sara Zemmahit, aki egy helyi választáson indul. A magyarázat: Zemmahi hidzsábban szerepel szórólapjain.

Az En Marche minden vallási jelképet szeretne mellőzni

Guerini – aki Macron pártjának vezetője – leszögezte: csak akkor támogatják Zemmahit, ha kampányában mellőzi a fejkendőt. Franciaországban ugyan törvény nem tiltja a muzulmán fejkendő viseletét, Guerini azonban azt mondta, az En Marche minden vallási jelképet szeretne mellőzni.

A mi politikai közösségünk úgy véli, hogy a feltűnő vallási jelképeknek semmi keresnivalójuk egy kampányban, legyen szó akármelyik vallásról”

– fogalmazott a pártvezető.

Nyitókép: Ludovic Marin / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BobbyBacsi
2021. május 15. 13:44
Fejek fognak hullani.. és nem csak átvitt értelemben.
mucsay
2021. május 15. 09:17
hát ha leveszi azt az izét (egyelőre), lehet hogy könyebben lecsúszik a torkukon, de attól még nem lesz jobb
gonterl
2021. május 15. 08:50
Bármelyik vallást megnézhetjük, azt kell látnunk, hogy az emberiség létszámához viszonyítva ezek hívőinek a létszáma, elenyésző. Természetesen ez az ateizmusra is igaz. Az egyik vallás híve, a másik vallás ceremóniáin szokatlanul fog viselkedni. Ezt a szokatlan viselkedést egyik vallás hívei sem értik.
szemlelo
2021. május 14. 23:32
Macron kénytelen fellépni, hiszen az ország többsége egyetértett a tábornokok petíciójával. Most Macronnak mutatnia kell, hogy kiáll a francia értékekért. Pragmatikus, mint mindig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!