A Ryanair szerint a minszki légiirányítás hazudott az eltérített gép pilótáinak

2021. május 28. 19:48

A Ryanair szerint Fehéroroszország elutasította a pilóta kérését, hogy vegye fel a kapcsolatot a légitársasággal – írta meg a Reuters.

2021. május 28. 19:48
null

A belorusz légiforgalmi irányítás elutasította a Ryanair pilótájának kérését, hogy vegye fel a kapcsolatot a légitársasággal, miután az állítólagos bombaveszélyről értesítették, így nem maradt más alternatívája, mint leszállnia Minszkben – nyilatkozta az ír légivállalat a Reutersnek küldött  levelében .

„Az elsőpilótának nem maradt más választása, mint átirányítania a gépet Minszkbe, amikor a minszki ATC (légiforgalmi irányítás) azt közölte vele, hogy hiteles bombamerénylet fenyegeti a repülőgépet. A minszki légiirányítás azonban nem volt hajlandó felvenni a kapcsolatot a Ryanairrel, hamisan azt állította, hogy a Ryanair Ops nem válaszol a telefonhívásra” – áll a levélben.

A belorusz hatóságok kedden nyilvánosságra hozott átirata szerint a pilóta többször kért információt az állítólagos bombafenyegetésről, mielőtt végül a minszki leszállás mellett döntött volna.

Fehéroroszország vasárnap egy harci repülőgéppel kísérte a földre egy fiktívnek bizonyult bombariadót követően a Ryanair Görögországból Litvánia felé tartó járatát. Amikor a gép Minszkben landolt, letartóztattak egy, a gépen utazó disszidens újságírót és annak barátnőjét. A nyugati országok az incidenst egységesen elítélték. Az Európai Unió azonnal szankciókat vezetett be és nyomozást indított, az incidenst gépeltérítésnek és légi kalózkodásnak minősítették.

Fotó: MTI/AP/Czarek Sokolowski 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. május 30. 16:27
A pilóták voltak a hunyók ez teljesen biztos ! Először is közelebb voltak az úti céljukhoz mint Minszkhez és mégis a hosszabb utat választották ! A másik miért nem léptek kapcsolatba a központjukkal ? Abszolút nem lepődnék meg ha kiderülne egyszer, hogy a pilóták is benne voltak a buliba !
feux follets
2021. május 29. 09:47
minél több adat válik publikussá, annál nyilvénvalóbb, hogy ezt az idióta izgága agitátort egyszerűen beáldozták a nyugati szolgálatok. Hogy melyik, az mindegy. Elhívják Athén-ba, ahol találkozóz szerveznek a hozzá hasonló mozgalmároknak, majd feültetik a vilniusi gépre. Fontos, hogy nem állami légitársaság gépével történik a dolog, hiszen annak messzebbre mutató következményei lehettek volna. A Ryanair pedig pont alklmas eljátszani a hattyú halálát. A cél pedig nem més, mint a közvélemény hergelése Minszk és Lukasenkó ellen. Bármit megérne a globalista gazembereknek, ha Fehéroroszország is NATO hídfőállás lehetne. Az EU éppen most tütött ki három milliárd euro fejpénzt Lukasenkóért.
BandiMandi
2021. május 29. 07:22
A bombát Svájcból jelezték, a hamászra hivatkozva. A pilóták és a légiirányítók közötti kommunikációt elérhetővé tették. Ez nem bizonyítja a kényszerítést . De Irak esetében is ez mellékes volt. Én már nem hiszek ezeknek.
Szeredai
2021. május 28. 23:59
A Ryanair ebbe ne ugasson bele. Ugyanúgy hazudhatnak, ahogy vádaskodnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!