Svédország is beállt a sorba az orosz vakcináért

2021. április 17. 10:07

A skandináv ország célja, hogy mire meglesz az uniós engedély, már készen álljon a megegyezés.

2021. április 17. 10:07
null

Svédország is tárgyalásokba kezdett más európai országokkal közösen a Szputnyik V vakcina beszerzéséről – írja a Bloomberg. A lap értesülései szerint a skandináv országba már júniustól érkezhet az orosz oltóanyagból. A svéd fél azonban hozzátette, hogy nem számítanak nagy szállítmányra.

Richard Bergströmm, a svéd vakcinabeszerzés irányítója azt mondta: „A szándékunk az, hogy már készen álljunk a megegyezéssel, mire a vakcinát jóváhagyja az EU”.

A svédek mellett a szomszédos Finnország külügyminisztériuma is hozzálátott az oroszokkal való kapcsolatfelvételre vakcinaügyben. Krista Kiuru, a járványkezelésért felelős finn miniszter azt mondta, hogy az intézkedésük összhangban van az Európai Unió közös beszerzési egyezményével.

Címlapképen: Richard Bergström

Kép forrása: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2021. április 18. 11:06
"A svédek mellett a szomszédos Finnország külügyminisztériuma is hozzálátott az oroszokkal való kapcsolatfelvételre vakcinaügyben. Krista Kiuru, a járványkezelésért felelős finn miniszter azt mondta, hogy az intézkedésük összhangban van az Európai Unió közös beszerzési egyezményével." HELYES! TÖBB ESZÜK VAN MINT A MAGYAR BALOLDALNAK!
öszödibeszéd
2021. április 18. 01:22
Két nyugati vakcina (Jansen és az AstraZeneca) is kipontozódott, a németeknél virágzik a vakcinaturizmus Oroszország irányába. 1100 Euró egy trip a Szputnyikért Moszkvába, de mivel két oltás kell, 2200 Eurót, azaz 800 ezer forintot kell becsengetniük az anyagért. (pedig nem kokainról beszélünk) Az egyszerű magyar ellenzéki meg vergődik és lázad, ahelyett, hogy leszaladna a sarki oltópontra, és túlesne az oltáson.
öszödibeszéd
2021. április 18. 01:05
Előbb-utóbb beállnak a kínai vakcináért is a sorba, addig tipródnak, toporognak...
Magicus
2021. április 17. 19:49
Majd a pfeizer szakemberei megmondatják,hogy mikor kaphat engedélyt a szputnyik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!