Kilenc évig feküdt holtan egy férfi az oslói lakásában, mire megtalálták

2021. április 10. 19:33

A szomszédok szerint magának való volt, és amikor már egy ideje nem látták, egyszerűen csak azt gondolták, hogy egy idősotthonba költözött.

2021. április 10. 19:33
null

A hatvanas éveiben járó férfi már többször volt házas, és gyerekei voltak, mégsem vette észre évekig senki, hogy nem ad életjelet magáról. A szomszédok szerint magának való volt, és amikor már egy ideje nem látták, egyszerűen csak azt gondolták, hogy egy idősotthonba költözött – írja a Guardian.

Az elhunyt holttestét a gondnok találta meg azt követően, hogy megkérte a rendőrséget: segítsenek neki valahogy bejutni a lakásba, hogy elvégezhesse a karbantartási munkákat.

A rendőrség szerint a férfi 2011 áprilisában halt meg,

legalábbis erre következtettek a lakásban talált tejesdobozról és egy levélből. A boncolás szerint természetes módon halt meg.

A nyugdíját 2018-ban szüntették meg, miután a hivatal nem tudott vele kapcsolatba látni, de számlák összegét továbbra is automatikusan levonták a bankszámlájáról. A norvég egyetem technológiai professzora szerint „ez a digitalizáció ára”. Szerinte ugyanis harminc évvel ezelőtt bizonyosan nem feküdt volna valaki ilyen hosszú ideig megtalálatlanul.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsoel
2021. április 11. 09:47
Tessék mondani: ha valaki 2011 áprilisában hal meg, és 2021 áprilisában találnak rá, az miért KILENC évig fekszik holtan? Nekem ez a matematika magas.
teljesenertelmetlen
2021. április 11. 09:29
Milyen az a társadalom, ahol ez megtörténhet? Család? Barátok? Szomszédok? A híres skandináv szociális háló? Milyen végletesen elmagányosodott és atomizálódott társadalom ez? Az is jellemző, hogy a bevételeit megvonták a halottnak, de a költségeket továbbra is fizettették vele... A kifosztó rendszer jól működik.
Mag Ányos
2021. április 11. 08:50
De hogy tudták felboncolni?
Illieral
2021. április 11. 08:07
Nade túlélte?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!