Elkezdi szigorítani a fegyvertartást Joe Biden

2021. április 08. 20:12

Az elnök a fegyvertartás szigorításával kapcsolatos intézkedéseket jelentett be.

2021. április 08. 20:12
null

Népegészségügyi válságnak és járványnak nevezte az Egyesült Államokban egyre gyakoribbá váló fegyveres erőszakot Joe Biden amerikai elnök csütörtökön, a Fehér Ház Rózsakertjében, ahol a fegyvertartás szigorításával kapcsolatos intézkedéseket jelentette be. Az elnök Kamala Harris alelnök és Merrick Garland igazságügyi miniszter társaságában, a fegyveres erőszak által érintett személyek és hozzátartozóik előtt előtt úgy fogalmazott:

Joe Biden bejelentette például, hogy utasította az Igazságügyi Minisztériumot: dolgozzanak ki új szabályokat az úgynevezett szellemfegyverekre. Ezeket a kézzel összeállítható, sorozatszámmal nem rendelkező fegyvereket ugyanis nehéz nyomon követni. Ezen kívül az elnök jogi lehetőséget biztosítana az államok számára, hogy elvegyék a fegyvert azoktól a személyektől, akiket veszélyesnek ítélnek meg.

(MTI)

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2021. április 08. 23:44
Merrick Garland igazságügyi miniszter... Merrick Brian Garland was born on November 13, 1952, in Chicago. He grew up in the northern Chicago suburb of Lincolnwood. His mother Shirley (née Horwitz) was a director of volunteer services at Chicago's Council for Jewish Elderly (now called CJE SeniorLife). His father, Cyril Garland, headed Garland Advertising, a small business run out of the family home. Garland was raised in Conservative Judaism, the family name having been changed from Garfinkel several generations prior. His grandparents left the Pale of Settlement within the Russian Empire in the early twentieth century, fleeing antisemitic pogroms and seeking a better life for their children in the United States. He is a second cousin of six-term Iowa Governor Terry Branstad. Akkor helyben vagyunk.
12.7 mm
2021. április 08. 22:26
Az U.S.A.-ban megállítani a civil fegyverkezést, ez olyan, mintha Magyarországon a pálinkafőzést akarnák szedálni! Lehetetlen...
Thorin
2021. április 08. 22:02
A gond a szokásos ezzel, elenyésző esetben hazsnálnak tisztán tarott fegyvert bűneseteknél, ahol ez egy kicsit is segíthet, az az öngyilkosságok, bár aki nem tud majd pisztolyhoz nyúlni, az azért talál majd más megoldást, a tényleges öngyilkosokat nem igen akadályozod meg.
szodabár
2021. április 08. 22:01
Ezen kívül az elnök jogi lehetőséget biztosítana az államok számára, hogy elvegyék a fegyvert azoktól a személyektől, akiket veszélyesnek ítélnek meg. Ez aztán a gumiszabály. Bravó jogállam és demokrácia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!