Bajorország is Szputnyik-vakcinát vásárol

2021. április 07. 16:07

Klaus Holetschek bajor egészségügyi miniszter szerdán ír alá egy előszerződést 2,5 millió adag Szputnyik V vakcina megvásárlásáról.

2021. április 07. 16:07
null

Milliós nagyságrendben vásárolhat az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V vakcinából Bajorország, amennyiben azt engedélyezi az Európai Unió – jelentette be szerdán a német tartomány miniszterelnöke. Markus Söder a tartományi kormány ülése után elmondta, hogy Klaus Holetschek egészségügyi miniszter szerdán aláír egy előszerződést 2,5 millió adag Szputnyik V vakcina megvásárlásáról.

 

 

A szerződő partner egy vállalkozás a bajorországi Illertissen településről – tette hozzá, utalva az R-Pharm nevű gyógyszeripari társaságra, amely a tervei szerint egy 30 millió eurós beruházással elindítja az orosz fejlesztésű oltóanyag importját és vállalja a gyártási tételek úgynevezett végfelszabadítását, azaz a forgalomba hozatalt megelőző hivatalos ellenőrzést.

Söder kiemelte, hogy a végleges szerződés megkötésének feltétele az európai uniós engedély a Szputnyik V közösségi forgalmazásához.

Menczer Tamás Facebookon megjelent videójában emlékeztetett: korábban a magyar baloldal elképesztő kampányt folytatott az orosz vakcina ellen, Gyurcsány Ferenc pártja egyenesen „orosz emberkísérletet emlegetett” Jakab Péterhez a Jobbik elnökéhez hasonlóan, míg Fekete-Győr András megbízhatatlannak nevezte az orosz oltóanyagot. Gyurcsány egyenesen az „orosz diktátornak való hízelgésként és vakcina-házalásként írta le a magyar kormány oltóanyagbeszerzési politikáját”. Magyarországon eddig 1 millió ember teljes beoltását biztosította a hazánk számára lekötött 2 millió egység Szputnyik-V, melyből 1.1 milliót már beadtak, további 900 ezer pedig a napokban érkezik Magyarországra. 

(MTI, Facebook)

Fotó: MTI/Varga György

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. április 08. 11:09
Nem arra gondolok. Nyugi, én nem nevezlek féregnek. Még attól is nagyon messze vagy.
nempolitizálok
2021. április 07. 18:41
Nincs bajor Gyurcsány.
civis72
2021. április 07. 17:53
Nem focizhatnak a Herta-ban
Pelso j.
2021. április 07. 17:43
"Söder kiemelte, hogy a végleges szerződés megkötésének feltétele az európai uniós engedély a Szputnyik V közösségi forgalmazásához." De ettől még a németek nem általánosságban oltásellenesek, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!