Újra hajózhatóvá vált a Szuezi-csatorna

2021. március 29. 18:19

Kiszabadult a Szuezi-csatornát elzáró teherhajó.

2021. március 29. 18:19
null

Újra megindulhat a forgalom a Szuezi-csatornán, miután a mentőegységek kiszabadították az Ever Given nevű óriási teherhajót – írja az Euronews. A világ egyik legnagyobb, közel húszezer konténert szállító járműve múlt kedden fordult keresztbe, ezzel blokkolva a világ egyik legforgalmasabb kereskedelmi útvonalát.

A mentőegységek több mint húszezer tonna homokot távolítottak el, mire sikerült megmozdítani a hajót és távolabb tudták vontatni a parttól, ezt követően menetirányba állították és beindították a motorjait. Az Ever Givent a csatorna melletti tavak egyikére vontatják, hogy átvizsgálják és javítsák az esetleges műszaki problémákat.

Nyitókép: Sputnik / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. március 29. 21:00
Ha keresztbe fordult akkor az csak katolikus hajó lehet, mert a kommunisták hajói azok nem szoktak keresztbe fordulni. Kovács Laci bácsi hajója is öt ágú vörös csillagba fordult.
Takita
2021. március 29. 20:51
Szerintem képtelenség hogy egy széllökést okolnak. Ha egy ekkora hajótestet széllökés ér miközben halad az csak rendkívül egyenlőtlen terhelés esetén eredményezhet csavarodást. Ez a mélytengeri hajózásban kizárt. Sokkal életszerűbb valamilyen technikai hiba, vagy kormány-baki.
Frakk a macskák réme
2021. március 29. 20:37
Milyen csatornakotrás lehet ott...
mokány
2021. március 29. 19:51
A múmia bosszúja ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!