Szijjártó Péter: Az EU afrikai partnerségi megállapodása migrációs egyezséggé változott

2021. március 22. 12:53

A külügyminiszter szerint az EU tovább akarja növelni a migrációs nyomást a tagországokra.

2021. március 22. 12:53
null

Az Európai Unió 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni állammal kötött Cotonoui partnerségi megállapodása migrációs megállapodássá vált, amivel az EU tovább akarja növelni a migrációs nyomást az EU tagországokra – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos ülésének szünetében.

Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta,

az EU megállapodása teljesen figyelmen hagyja az új valóságot, amely szerint Európában emberek milliói veszítették el az állásukat.    

Nem most van itt az ideje annak, hogy a térségből származókat arra ösztönözzék, hogy Európába jöjjenek – hangsúlyozta.  Kijelentette: Magyarország ezt nem fogja engedni, minden létező eszközzel fel fog lépni ellene. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy „a koronavírus-járvány árnyékában újabb roham induljon Brüsszelben a migráció felpörgetése érdekében”.    

„Ragaszkodunk ahhoz, hogy nemzeti parlamentünknek legyen lehetősége eldönteni, hogy akarunk-e alkalmazni egy migrációpárti dokumentumot” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Magyarország értelmetlennek, magamutogatónak és károsnak tartja, hogy az Európai Unió szankciókat hozott kínai személyek és entitások ellen

– mondta Szijjártó Péter az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos ülésének szünetében.

A politikus hangsúlyozta, ilyen stratégiai jelentőségű döntés különösen értelmetlen akkor, amikor a nemzetközi együttműködések jelentősége rendkívüli mértékben növekszik, amikor

megszorító intézkedések helyett életeket kellene menteni.    

Az EU friss szankciói rendkívül károsak, ugyanis tovább fogják mérgezni az unió és Kína együttműködését, holott, ha az együttműködést az észszerűség talajára lehetne helyezni, abból komolyan profitálhatna az Európai Unió – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.   

Az Európai Unió Tanácsa hétfői ülésén szankciókat fogadott el 11 mianmari ember és entitás ellen, akik, illetve amelyek felelősek a február 1-jei puccs végrehajtásáért, illetve az annak nyomán kirobban tüntetések erőszakos elfojtásáért. A szankciós listán négy kínai állampolgár is szerepel.

(MTI)

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2021. március 22. 20:48
Egytől egyig a Soros kezében vannak ,ki kellene baszni az egész tá rsaságot , ezek már agyilag sérültek.
Volocsájev nem eshet el
2021. március 22. 19:53
Vakcina alig érkezik, migráns viszont dögivel. Milyen szép, hogy pótolni akarják a kiirtásra ítélt európai népességet
Falfirka
2021. március 22. 14:10
nincs más megoldás mint a Huxit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nem azt kell kérdezni, hogy akarunk-e az eu tagjai maradni. azt kell kérdezni, hogy akarunk-e ÚGY AZ EU TAGJAI MARADNI, hogy telebasznak nigger majmokkal, gyilkos muszlimokkal, és gyarmati sorba taszítanak??????????????????????? így más lesz a leányzó fekvése!
fatman
2021. március 22. 13:38
idegen ügynökök, Európa elárulói...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!