Szabadon utazhatnak majd a beoltottak hazánk és Izrael között

2021. március 11. 19:24

A közös együttműködés lehetőségeit vitatta meg a koronavírus-világjárvány kezelésének terén Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor kormányfővel és Andrej Babis cseh miniszterelnökkel csütörtökön Jeruzsálemben.

2021. március 11. 19:24
null

Közös sajtótájékoztatójukon Netanjahu elmondta, több ötlet napirendre került, köztük például a „zöld útlevelek”, vagyis a koronavírus elleni beoltottságot bizonyító igazolványok elfogadása. Az izraeli kormányfő rámutatott, hogy Izrael már több országgal megegyezett a szabadabb utazást lehetővé tevő digitális immunitásigazolások kölcsönös elfogadásáról, és úgy vélte, fontos lenne Magyarországot és Csehországot is hozzáadni ehhez a körhöz.    

A hármas csúcstalálkozón részletesen tárgyaltak arról is, miként vonhatnák be Magyarországot és Csehországot az Izraelben tervezett nemzetközi vakcinagyártásba.

Netanjahu közeli személyes barátjának nevezte mind a magyar, mind a cseh kormányfőt. Nagyrabecsülését fejezte ki amiatt, hogy mindkét ország missziót nyitott Jeruzsálemben, és igaz barátokként segítenek Izraelnek a nemzetközi porondon is.

(MTI)

Fotó: Orbán Viktor, Facebook

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matekandi
2021. március 17. 19:37
Nagy kő esett le a szívemről.
Ooomph
2021. március 12. 08:35
Ez a lényeg. Csak erre vártam már. Ez a magyaroknak rendkívül fontos. Ja, nem.
dragstar
2021. március 12. 07:02
Hála az égnek
Tidal_wave
2021. március 12. 01:57
Az ávósnyilasdékásjobbikos csőcselék (coronita, koronaszep, Palika1955, Secnir, stb.) most majd zsideszezhet megint, mint Kiss Péter 1990-ben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!