Kissinger: Trump „brilliáns” Közel-Kelet-politikát folytatott

2021. március 09. 08:30

A volt amerikai külügyminiszter szerint Bidennek folytatnia kell elődje munkáját.

2021. március 09. 08:30
null

Henry Kissinger, aki külügyminiszterként szolgált Nixon és Ford kormányaiban, a Richard Nixon Alapítvány eseményén tartott előadást nemzetbiztonságról és külpolitikáról, ahol elismerően beszélt Trump külpolitikájáról, írja a Zero Hedge Fundra hivatkozva a Neokohn. Kissinger Trump diplomáciai eredményeit Nixon 1972-es kínai nyitásához hasonlította, és azt üzente Bidennek, hogy folytassa elődje Irán-politikáját.

Az Ábrahám-egyezményeket is méltatta. Szerinte a korábbi kormány két fontos sikert is aratott a Közel-Keleten. Egyrészt elhatárolták a palesztin problémát a többi problémától, így ez elvesztette vétóerejét. Másrészt sikeresen állították csatasorba a szunnita államokat a síitákkal, azaz Iránnal szemben.

Fotó: Henry Kissinger volt amerikai külügyminisztert a kínai államfővel, Hszi Csin-pinggel tartott találkozóján a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2018. november 8-án.MTI/EPA/Thomas Peter

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2021. március 11. 02:05
Kissinger egy kitűnő külügyminiszter volt. Döntései ma is érvényesek. És időnként hazautazott egy-egy jobb focimeccsre.
Alexis de Tocqueville
2021. március 10. 21:36
Hát hogyne. Nyilván a kurdok is így gondolják.
olajfa1
2021. március 09. 11:06
Kár, hogy ezt nem fél évvel ezelött mondta!...
enes
2021. március 09. 10:18
és azt üzente Bidennek, hogy folytassa elődje Irán-politikáját. Kissing.... nevét is kitörlik a diplomációból...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!